elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 9.000 agents vetlaran per la seguretat en els col·legis electorals de la Comunitat

Més de 9.000 agents vetlaran per la seguretat en els col·legis electorals de la Comunitat

    Els col·legis electorals de la Comunitat Valenciana comptaran durant aquesta jornada electoral amb un amplie dispositiu de seguretat compost per més de 9.400 efectius dels diferents cossos de seguretat.

    Segons han informat des de la Delegació del Govern el seu responsable, Juan Carlos Fulgencio, tots ells prestarà servei per a garantir la normalitat de la jornada del 10N en la qual estan anomenats a les urnes 3.667.565 espanyols, 10.456 més que en les Generals d'abril de 2019.

    Del total d'agents destinats a cobrir aquestes eleccions, 4.641 són membres de la Guàrdia Civil, 3.340 de la Policia Nacional, i més de 1.400 agents de les diferents Policies Locals i de la Unitat Adscrita. A tots ells, cal sumar a aquells agents que els diferents ajuntaments assumeixen com a cost propi, com és el cas de la ciutat de València, que disposarà de 531 efectius.

    Així mateix, segons apunta Fulgencio, per a aquesta cita en els col·legis electorals s'han sol·licitat un total de 88 kits/maletins de material accessible (destinat a electors cecs o amb discapacitat visual greu): 57 a València, 25 a Alacant i 6 a Castelló.

    Cal recordar que aquest diumenge en la Comunitat Valenciana s'elegeixen a 32 diputats del Congrés (12 per la circumscripció electoral provincial d'Alacant, 5 per Castelló i 15 per València, i 12 senadors (4 per cada circumscripció electoral).

     

    Pujar