elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

800.000 alumnes valencians han tornat a les aules en una jornada marcada per la normalitat encara que amb algun incident

800.000 alumnes valencians han tornat a les aules en una jornada marcada per la normalitat encara que amb algun incident
    MÉS FOTOS
    800.000 alumnes valencians han tornat a les aules en una jornada marcada per la normalitat encara que amb algun incident - (foto 2)

    El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha afirmat aquest dilluns que el Pla de Salut Mental a les aules és “un dels principals reptes del curs escolar 2023-2024”.

    El conseller ha visitat dos centres, el CEIP La Constitució i l'IES Riu Túria de Quart de Poblet, coincidint amb l'inici de curs, acompanyat pel secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, i el director general de Centres, Jorge Cabo.

    “Hui donem la benvinguda als més de 800.000 alumnes de tota la Comunitat Valenciana i als més de 81.000 docents que s'incorporen a les aules i esperem un curs amb normalitat”, ha assenyalat.

    Respecte al Pla de Salut Mental, el conseller ha explicat que es desenvoluparà en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i que aquesta mateixa setmana hi haurà una reunió per a definir els equips que vagen a treballar. “Volem que hi haja personal de la Conselleria de Sanitat en els centres, principalment en Secundària o Batxillerat i Formació Professional, per a abordar els problemes de salut mental des d'una perspectiva sanitària. És un dels reptes més importants que tenim per davant i ho posarem en marxa tan prompte com siga possible”, ha indicat.

    En el transcurs de la vista al CEIP La Constitució, el conseller ha llançat un missatge als més xicotets, als qui ha traslladat que les aules “són la seua segona casa” i els ha animats que “les gaudisquen, aprenguen i es formen”.

    Rovira ha explicat que per a aquest curs han augmentat les ajudes al menjador escolar, al transport i al bo infantil i ha assenyalat que es posarà “una especial atenció en la inclusió a les aules i en el benestar integral de l'alumne a través de la figura dels coordinadors”.

    Jornada amb algun incident
    La jornada ha estat marcada per la normalitat excepte per algun incident com els més de mil alumnes valencians que s'han quedat tirats per culpa d'una de les empreses de transport, uns fets que ja investiga la Conselleria d'Educació i que ha afectat, sobretot, a centres d'Educació Especial.

    Des de l'oposició, tant PSPV-PSOE com Compromís han criticat el que han qualificat de “caos” en la volta a les aules i han lamentat que el Conseller d'Educació no haja comparegut per a donar explicacions.

    Pujar