elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

6.000 aturats menys a la Comunitat Valenciana

6.000 aturats menys a la Comunitat Valenciana
  • Descendeix la desocupació en el mes de maig a la Comunitat però també a Espanya, amb més de 83.000 aturats menys que el mes anterior

L'atur ha tornat a baixar a la Comunitat Valenciana. El mes de maig -tradicionalment bo per a la generació d'ocupació- s'ha saldat amb 6.327 aturats menys respecte al mes anterior (un -1,66% menys). El nombre de persones sense treball a la Comunitat es queda així en 374.216, tal com ha publicat aquest dilluns el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social en funcions.

A nivell nacional, el nombre d'aturats ha baixat al maig en 83.738 respecte al mes anterior. Es tracta d'un descens del 2,5% i que situa la xifra d'aturats a Espanya en 3.252.130, el seu nivell més baix des de desembre de 2008. Des dels màxims que es van alcançar al febrer de 2013, l'atur s'ha reduït en quasi 1,8 milions de persones.

Tornant a la Comunitat Valenciana, si comparem aquest mes de maig amb el mateix mes de l'any anterior, el nombre d'aturats va baixar en 27.803 persones, un 6,92% menys a la Comunitat València. És el que ha baixat l'atur en un any, segons aquestes mateixes fonts.

Per províncies, el major descens ha sigut a Alacant amb 3.795 aturats menys, una reducció del 2,49% fins als 148.535. La segona amb major baixada és València, on baixa en 2.052 persones, un 1,09% menys, fins als 186.121 aturats. Finalment, a Castelló l'atur va baixar en 480, un 1,20% menys, fins als 39.560.

El sector Serveis lidera la baixada d'atur amb 4.077 aturats menys, li segueix Indústria amb 1.005 i Construcció amb 897.

Reaccions

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades amb satisfacció "perquè confirmen la tendència positiva de la Comunitat en recuperació de llocs de treball, ja que estem davant el mes de maig amb menys persones aturades a la Comunitat des de l'any 2009".

El responsable del Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha destacat el fet que l'atur haja disminuït en tots els col·lectius i sectors d'activitat i en en totes les comarques de València, Castelló i Alacant. No obstant açò, les diferències de gènere persisteixen i la recuperació de l'atur arriba en menor mesura als més joves, per la qual cosa Nomdedéu ha afirmat "encara ens queda molt per a fer i cal reflexionar, analitzar i plantejar nous objectius".

Des del CSIF, per la seua banda, consideren "positiva" la reducció però es mostren cauts. A més, recorden que encara 374.216 habitants de l'autonomia es troben inscrits en les oficines com a demandants d'ocupació i que aqueixa reducció no ha afectat a tots els segments, ja que el nombre de persones en atur sense ocupació anterior ha augmentat.

El sindicat assenyala que la creació d'ocupació sempre és positiva, encara que posa l'accent que els llocs de treball deuen tenir la màxima estabilitat possible i unes condicions laborals dignes. Des de CSIF insten al Consell a "prioritzar la creació d'ocupació i que aquest siga de qualitat".

Pujar