23 de setembre de 2020 23/9/20

Zaplana: “Mai vaig cobrar cap comissió ni vaig distraure un euro de les administracions públiques a les quals vaig servir”

Zaplana: “Mai vaig cobrar cap comissió ni vaig distraure un euro de les administracions públiques a les quals vaig servir” - (foto 1)

  L'ex president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, ha trencat el seu silenci després de més de 7 mesos a la presó a través d'una carta que ha sigut remesa per la seua dona als mitjans de comunicació. En ella, Zaplana nega haver cobrat cap mena de comissió i veu “impossible” que existisca risc de fugida si li deixen en llibertat.

  “Sóc innocent pel convenciment absolut de no ser responsable dels fets dels quals se m'acusa en l'Acte judicial que produeix la meua detenció” afirma, negant així que haja cobrat els 6.400.000 euros de l'empresa Sedesa i del Pla Eòlic com apunta la investigació.

  “De les altres qüestions que parlen, d'altres xifres que s'han filtrat, no puc respondre en aquest moment al no conéixer en què es basen” contínua, i es reafirma “mai vaig cobrar cap comissió per unes adjudicacions públiques i mai vaig distraure una pesseta o un euro de les administracions públiques a les quals vaig servir i de la labor de les quals em sent molt orgullós”.

  En l'escrit, el que fora ministre aprofita també per a agrair el suport que aquesta rebent per part d'aquelles persones que demanen la seua llibertat “per qüestions d'humanitat per la malaltia que patisc”. No obstant això, assegura que el seu estat de salut “no és la principal causa de preocupació” que té sinó que “per damunt d'això està la defensa del meu honor i el meu nom, i el record que del meu nom quede a les meues filles i néts”.

  Finalment, acaba les seues paraules emplaçant al moment en el qual s'alce el secret de sumari del cas per a “poder defensar-me i explicar tot aquella que la instrucció necessite que aclarisca”.

  Eduardo Zaplana passarà les festes nadalenques a la presó en la qual es troba complint presó provisional des d'el mes de maig passat.

   

  Pujar