elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Yolanda Díaz demana el suport a Compromís a València però a Unides Podem a la Generalitat

Yolanda Díaz demana el suport a Compromís a València però a Unides Podem a la Generalitat
  • Les declaracions han tensionat les darreres hores de la campanya electoral a les dues formacions d'esquerres

Yolanda Díaz demana que els valencians voten Compromís a la ciutat de València però Unides-Podem a la Comunitat Valenciana. Cosa que pot semblar confús però que s'ha escenificat les últimes hores al final d'una campanya electoral “d'infart” per als de Baldoví (Compromís) i Illueca (Unides Podem-EU). Mentre que la líder de sumar participava aquest dimecres en un míting dels morats a Alacant, aquest dijous donava suport explícit a Ribó en un acte convocat per una plataforma en contra de l'ampliació del Port de València.

Això últim - el suport explícit a Joan Ribó, alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís- succeïa davant de la candidata a l'alcaldia de València per UP-EU, Pilar Lima, que abandonava l'acte sobtadament després de les declaracions de la també vicepresidenta segona del Govern, encara que des del partit justificaven aquesta premura perquè Lima tenia un altre acte.

La veritat és que les declaracions de Yolanda Díaz, fins i tot en un parell d'ocasions davant els mitjans, eren rotundes: “Vull que els valencians i les valencianes facen possible que l'Alcaldia de València segueixi en mans de Joan Ribó”. “Ho demano alt i clar, amb el suport de totes les forces progressistes de la seua ciutat”. La vicepresidenta ha explicat que, davant dels governs d'esquerres “hi ha la barbàrie, la corrupció, els cops de pilota”.

Aquestes declaracions les ha donades durant la visita a la platja del Saler i a l'Albufera convidada per la Comissió Ciutat-Port, una entitat apolítica que defensa la conservació del medi ambient i rebutja l'ampliació del Port de València. A l'acte, per cert, estaven convidats Compromís i Podemos, formacions que han acudit per rebutjar una vegada més l'ampliació del Port de València sota l'argument de l'emergència climàtica: “Si hem declarat l'emergència climàtica en arribar al Govern, hem de ser coherents amb els projectes que es despleguen al nostre país. Tenim l'obligació de no compartir models portuaris, com el de València”, ha dit Díaz.

Díaz defensa Podem a nivell regional

Les declaracions de Díaz arriben només dotze hores després que manifestara el seu suport clar i explícit a Unides Podem per governar a la Comunitat Valenciana. Tal com els explicava elperiodic.com, la vicepresidenta segona del Govern va demanar el vot a la formació que lidera Héctor Illueca a la Comunitat Valenciana davant Compromís: “La partida es juga aquí a la Comunitat Valenciana i la garantia que tinguem un Botànic i un govern de progrés es diu Héctor Illueca”.

Aquest matí els periodistes preguntaven a Compromís per aquestes paraules i el seu líder i candidat a la Generalitat, Joan Baldoví, assegurava “veure'l bé”, perquè la seua formació està centrada a defensar les seves propostes: “Jo tinc una edat que ho veig tot bé; estic fent una campanya, jo crec que netíssima, elegant, centrada en les nostres propostes, en allò que hem aconseguit en aquests vuit anys, i a mi em sembla tot perfecte”.

Pujar