elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Yolanda Díaz demana el vot per a UP davant de Compromís: “Héctor Illueca és la garantia que tinguem un Botànic”

Yolanda Díaz demana el vot per a UP davant de Compromís: “Héctor Illueca és la garantia que tinguem un Botànic”
  • El candidat d'UP-EU a president de la Generalitat proposa crear supermercats públics, una indústria farmacèutica pública o reforçar l'atenció primària

MÉS FOTOS
Yolanda Díaz demana el vot per a UP davant de Compromís: “Héctor Illueca és la garantia que tinguem un Botànic” - (foto 2)
Yolanda Díaz demana el vot per a UP davant de Compromís: “Héctor Illueca és la garantia que tinguem un Botànic” - (foto 3)

Unidas Podemos - Esquerra Unida s'aixeca aquest dijous amb molta força després del suport que acaba de rebre per part de Yolanda Díaz, la vicepresidenta segona del Govern i líder de Sumar, que va anar a Alacant per demanar el vot a la formació que lidera Héctor Illueca a la Comunitat Valenciana davant de Compromís: “La partida es juga ací a la Comunitat Valenciana i la garantia que tinguem un Botànic i un govern de progrés es diu Héctor Illueca”.

Una sorpresa i un alleugeriment per a la coalició morada ja que Yolanda Díaz ha mostrat en multitud d'ocasions el seu suport a Compromís. Però el risc que la coalició d'Unides Podem i Esquerra Unida no aconseguixca aquest 5% dels vots necessaris per entrar a les Corts podria fer perillar un govern d'esquerres.

En un acte al centre cultural Les Cigarreres a Alacant i davant de mig miler de persones, Díaz ja exalçat la figura d'Illueca com a exemple de política “útil” i ha recordat que la reforma laboral que ha impulsat el seu Ministeri ha aconseguit que més del 50 % dels treballadors valencians tinguen un contracte indefinit: “Això és tenir dignitat, poder dormir tranquil, és avançar en drets com no ho han fet les 52 reformes laborals anteriors”.

Díaz ha destacat la "responsabilitat enorme" que tenen els valencians aquest 28M: "Està demostrat que si no aconseguim l'objectiu, governaran ells", ha advertit la vicepresidenta, qui lamenta que el PP vol "derogar tot el bo que hem aconseguit ”. “Però tenim males notícies per a ells, continuarem governant”.

Yolanda Díaz ha insistit diverses vegades en la necessitat de sortir a votar: “Us demano que no pareu, que ens mobilitzem, que demanem el vot per a UP, per a Illueca”.

Illueca també ha donat un discurs -entre crits de 'President'- i ha destacat, com ja ho va fer en aquesta entrevista amb elperiodic.com, que és “necessària” una correlació de forces al Botànic per continuar avançant. A més, ha proposat crear supermercats públics, una indústria farmacèutica pública o reforçar l'atenció primària: “Cal ser valents per plantejar-ho i també cal un compromís republicà”.

Al míting també han participat la 'número dos' de la candidatura autonòmica a València i coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, el 'número 1' a les Corts per Alacant, Alejandro Aguilar, i el candidat de la coalició Unides per Alacant la Ajuntament d'Alacant, Manolo Copé.

Pujar