Castellano

El torró serà més car aquest nadal: s'incrementarà un 10% a causa de l'augment dels costos

El torró serà més car aquest nadal: s'incrementarà un 10% a causa de l'augment dels costos
  • L'augment de costos de les matèries primeres i la factura elèctrica està repercutint en un sector que es troba en el seu "punt àlgid de producció"

L'augment de costos afecta també a les empreses torroneres de la Comunitat Valenciana, una de les zones de major producció d'aquest dolç que no pot faltar en les taules de Nadal.

Han informat que incrementaran un 10% el preu d'aquests productes a causa de la "conjuntura complicada" que afronta el sector aquest any degut a l'augment dels costos de les matèries primeres i de la factura energètica.

L'empresa torronera Confectionary Hòlding amb seu a Xixona en la qual, pese al "esforç" emprat per a intentar "no repercutir" la totalitat d'aquests increments de costos en el producte final, finalment han hagut d'incrementar entorn d'un 10% el preu de venda dels torrons, han assenyalat a Europa Press.

La directora de màrqueting d'aquesta empresa, Beatriz Sirvent, ha admés que enguany hauran d'abordar una "conjuntura complicada" que ha suposat un "major esforç" amb proveïdors i clients per a assegurar la producció del torró "al cent per cent".

Segons han traslladat, consideren "clau" haver sigut "previsors" des del Nadal de 2021, quan ja van intuir que hi hauria un important augment de costos en registrar una pujada de preus en algunes matèries primeres. Una previsió que els ha permés assegurar la seua gestió d'aprovisionament i garantir la cadena de subministraments per a l'actual campanya.

Així i tot, en aquesta campanya han notat una important escalada de preus en matèries primeres com el sucre i la farina, així com en la factura energètica, alguna cosa que estan percebent en major mesura en trobar-se en el seu "punt àlgid de producció" amb tota la maquinària a ple rendiment.

En aquesta empresa, que va començar la seua producció de torró a mitjan juny, es troben en aquestes dates en el seu "auge productiu" amb "totes les línies en marxa" i amb l'objectiu que aquest dolç nadalenc "arribe als lineals dels supermercats i les taules de totes les famílies espanyoles".

Per a aquest Nadal l'empresa estima una facturació entorn dels més de 23 milions i una producció per damunt dels tres milions de quilos, amb una capacitat productiva diària que oscil·la els 25.000 quilos.

Pujar