Castellano

La professora de la UA María Núñez nomenada nova directora de la Seu Universitària de Xixona

La professora de la UA María Núñez nomenada nova directora de la Seu Universitària de Xixona

    María Núnez Romero, professora del Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d’Alacant, serà la nova directora de la Seu Universitària de Xixona, com ha ratificat avui la rectora Amparo Navarro amb la publicació del nomenament en el Butlletí Oficial de la UA.

    Després del nomenament, la nova directora ha declarat que «estic molt contenta i agraïda a l’equip rectoral per comptar amb mi per a dirigir la Seu Universitària de Xixona. Per a mi és molt il·lusionant poder traslladar el coneixement, la cultura i l’esport de la Universitat d’Alacant al meu poble, als meus veïns i amics».

    Llicenciada en Economia, María Núñez, va nàixer a Xixona fa 31 anys, localitat on continua vivint actualment. Va rebre el premi extraordinari del màster oficial en Economia Aplicada (Universitat d’Alacant) i es va doctorar en Economia per la UA, amb excel·lent cum laude, al març del 2019 per la seua tesi La percepción empresarial del proceso innovador: el papel de la cooperación con centros tecnológicos españoles. La seua vinculació laboral amb la UA va començar l’any 2012 amb una beca de col·laboració, a la qual va seguir una beca de contracte predoctoral (setembre de 2015 - setembre 2018). L’any 2017 va rebre el premi d’investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

    És docent del Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada des del 2014 i imparteix classes en els graus d’Economia, ADE, TADE, Turisme, Relacions Laborals i Gestió i Administració Pública, i també en el màster d’Economia Aplicada i el màster de Planificació i Direcció del Turisme. És membre de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant des del 2019 i del grup d’investigació d’Economia de la Innovació i de la Intel·ligència Artificial. Les seues investigacions estan dirigides, principalment, a l’estudi i la interpretació dels sistemes d’innovació com a impulsors del desenvolupament econòmic mitjançant la interacció dels agents locals i regionals.

    Pujar