23 de gener de 2020 23/1/20

El Ple de l'Ajuntament de Xirivella ha aprovat una moció que declara l'emergència climàtica a nivell planetari

El Ple de l'Ajuntament de Xirivella ha aprovat una moció que declara l'emergència climàtica a nivell planetari - (foto 1)

    El Ple de l'Ajuntament ha aprovat per majoria una moció, impulsada per desenes d'organitzacions ecologistes, que declara l'emergència climàtica a nivell planetari. El document ens compromet com a municipi a "apostar per una energia 100% renovable de manera urgent i prioritària" i a "fomentar" la mobilitat sostenible. I tot, encaminat a la reducció dels gasos d'efecte hivernacle i les emissions de CO2 que estan provocant, segons totes les evidències científiques, l'escalfament global del planeta. 

    La moció alerta "del rumb que porta a l'extinció d'una gran part dels ecosistemes terrestres" i apel·la a la ciutadania per a que entenga "la urgència i la irreversibilitat d'aquesta lluita". Els grups promotors de la inciativa són PSPV-PSOE (9 regidors), Compromís per Xirivella (dos regidors) i Podem Xirivella (1 regidor). A favor de la moció varen votar també els dos regidors de Ciudadanos. El Partit Popular va votar en contra.  

    ocultar
    El Ple de l'Ajuntament de Xirivella ha aprovat una moció que declara l'emergència climàtica a nivell planetari
    Pujar