elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

30 aniversari de la Casa de Cultura de Xirivella

30 aniversari de la Casa de Cultura de Xirivella
  MÉS FOTOS
  30 aniversari de la Casa de Cultura de Xirivella - (foto 2)

  Este mes de juny es complix el 30 aniversari de la Casa de Cultura de Xirivella, obra de l'arquitecte José Manuel Fernandino Larrinaga i construïda en el solar de l'antic Ajuntament a la plaça de l'Església, número 1.

  La Casa de Cultura va ser inaugurada l'any 1987 pel president de la Diputació Antoni Asunción i per la directora general de Cultura de la Generalitat Valenciana, Carmen Albors, junt amb l'Alcalde Santiago Clariana.

  Amb motiu de la inauguració va tindre en la seua sala d'exposicions obres pictòriques de l'artista castellonenc Ripollés.

  Des dels seus inicis es van organitzar nombroses activitats, tant municipals com per entitats locals, que van tindre el suport i l'assessoramente dels professionals responsables de la seua gestió.

  En aquella època la Biblioteca Pública Municipal, tant d'adults com infantil estava ubicada en el seu interior i es van posar en marxa els tallers de Dibuix i Pintura i Ceràmica i es va instal·lar el Foto-Club Xirivella que ja venien funcionant en l'antiga Casa de Cultura (situada a l'antic quarter de la Guàrdia Civil) al carrer Joaquim Costa.

  Per fi Xirivella va disposar d'una infraestructura cultural de nova planta que venia a pal·liar les deficients instal·lacions que s'utilitzaven fins a eixe moment (baixos llogats)
  Encara que molt prompte es va veure les seues limitacions d'espais per a una població de quasi 25.000 habitants en aquella època.

  Actualment la Biblioteca Pública Municipal té els seus espais específics fora de la Casa de Cultura, una biblioteca central i dos agències de lectures en dos barris del municipi.
  A dia de hui l'Escola Municipal de Música està ubicada en la Casa de Cultura, on es realitzen les classes i els assajos les corals polifòniques.

  També continuen en marxa els tallers de Dibuix i Pintura i Ceràmica i té el seu lloc d'assaig l'Ensemble de Flautes de València.

  Es realitzen els cursos de: l'Escola de Pallassos "Los Hijos de Augusto", l'Associació Valenciana de Fotografia Digital, l'Associació d'Amics del Ball i l'Associació Espai d'Expressió Intercultural.

  La Casa de Cultura s'ha convertit en estos anys en el centre de recursos per als col·legis, instituts, associacions i entitats locals.

  És el lloc on es planifica i es gestionen tots els programes de cultura i de festes: cinema, exposicions, concerts de música, teatre, Sopar de Dijous (contacontes, monòlegs, café teatre, recitals de poesia) xerrades, Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses, campanya de teatre per a escolars Anem al Teatre, festes patronals, falles, cavalcada de reis, etc.

  Per a això compta amb un equip humà, responsable i implicat a aconseguir el millor funcionament i la major qualitat, tant del servici, com de les activitats que es programen.

  Equip: V. G. San Fran, gestor i cap del servici, Camen Ordoño, tècnica-auxiliar de gestió cultural/coordinadora de festes, Palmira López, administrativa, Alex Gil i Gerard Vicente, tècnics auxiliars d'infraestructures culturals i Vicent López, conserge-informador.

  La direcció política ha estat vinculada a diferents responsables, del més antic a l'actualitat: Juan Jesús Albiol Núñez (PSPV-PSOE) , Rafael Corbalán Martí (PSPV- PSOE) , M.ª Dolors Viladrich Sala(PSPV-PSOE) Teresa Busquets Tortajada (PSPV-PSOE) , M.ª José Salido Gómez (PP), Amparo Carrascosa Bengochea (PSPV-PSOE) i Encarna Martí Camps (PSPV-PSOE)

   

  Pujar