27 de novembre de 2020 27/11/20

Ximo Puig: “D'aquesta crisi eixirem molt tocats, no podem enganyar als ciutadans”

Ximo Puig: “D'aquesta crisi eixirem molt tocats, no podem enganyar als ciutadans” - (foto 1)
  • El president de la Generalitat explica que els pròxims dies seran complicats en les UCI dels hospitals valencians i reconeix que necessiten respiradors

 La Comunitat Valenciana té actualment una ocupació hospitalària del 63% encara que el pitjor vindrà en els pròxims dies i fan falta respiradors. Així ho ha reconegut Ximo Puig aquest dimarts en declaracions a Espejo Público, on ha assegurat que “estem lluny de l'estrés en les UCI”.

Puig explica que les pròximes setmanes seran “decisives” perquè, encara que hi haja menys creixement de contagis, continuen entrant pacients i això saturarà els hospitals: “El que més em preocupa és l'estrés que es puga tindre en les UCI”.

En aquesta mateixa línia, el president de la Generalitat ha reconegut que la seua major preocupació ara mateix és la falta de respiradors: “Necessitem tindre respiradors per a poder augmentar les UCI”.

Puig ha explicat que, de moment, no hi ha hagut petició entre comunitats i que la valenciana està oberta a donar ajuda “però ara totes les comunitats tenim grans deficiències”.

El president ha explicat que, per a augmentar els recursos sanitaris, la Comunitat fabricarà els seus propis materials: “Hem de començar a produir tots aquests subministraments nosaltres i començarem a distribuir-los en els pròxims dies”.

Puig ha recordat la donació d'Inditex que va rebre aquest dilluns la Comunitat. Sobre el futur econòmic que es presente, Puig reconeix que seran temps difícils: “D'aquesta crisi eixirem molt tocats, no cal enganyar als ciutadans. Però no pot haver-hi una fractura social com es va produir en la gran recessió”, ha conclòs el president.

Pujar