elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ximo Puig anuncia un Pla Post-Brexit valencià

Ximo Puig anuncia un Pla Post-Brexit valencià
  • Amb mesures per a pal·liar els efectes de l'eixida del Regne Unit de la UE

MÉS FOTOS
Ximo Puig anuncia un Pla Post-Brexit valencià - (foto 2)
Ximo Puig anuncia un Pla Post-Brexit valencià - (foto 3)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un Pla Post-Brexit de la Comunitat Valenciana que inclourà accions per a pal·liar els efectes de l'eixida del Regne Unit de la UE i en defensa de les exportacions, el turisme i els valencians i valencianes residents al país britànic.

Així s'ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió que ha mantingut en el Palau de la Generalitat amb l'ambaixador sortint del Regne Unit a Espanya, Simon Manley, al qual ha agraït la “estreta relació” amb la Comunitat Valenciana en aquests “anys de dificultat”.

Ximo Puig ha avançat en aquest sentit que es posaran en marxa mesures per a pal·liar els efectes del Brexit. El Pla Post-Brexit valencià inclourà mesures per a defensar als 11.000 valencians i valencianes que viuen al Regne Unit, també en favor dels 80.000 ciutadans i ciutadanes britànics que estan en la Comunitat i, així mateix, per a protegir les exportacions valencianes i el turisme.

El president ha traslladat en la trobada a l'ambaixador la voluntat del Consell de dur a terme accions per a augmentar la presència de la Comunitat Valenciana al Regne Unit, la qual cosa es farà de forma coordinada amb les cambres de comerç, tal com ha acordat amb el president del Consell de Cambres, José Vicente Morata, amb qui el responsable del Consell ha mantingut una reunió aquesta setmana.

Entre aquestes iniciatives, es contempla un acte promocional de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el 2 de desembre a Londres, organitzat juntament amb les cambres de comerç, amb la presència de representants empresarials, mitjans de comunicació i responsables públics, centrat, sobretot, en el turisme.

Comunitat Valenciana, espai d'inversió

També s'estan estudiant altres actuacions per a reforçar la presentació de la Comunitat Valenciana com a espai d'inversió. El president ha subratllat que la Comunitat Valenciana “ha sigut exemple de reacció sobre la situació produïda pel Brexit”, alguna cosa que, tal com ha emfatitzat, reconeix l'ambaixador i han reconegut els actors del Govern britànic.

Puig ha expressat en aquest sentit la seua voluntat de continuar amb aqueixa actitud de “hospitalitat, acolliment i no confrontació”. Es tracta d'un “un espai de diàleg en el qual volem estar i estarem” en l'actual conjuntura política, ha remarcat el president.

El responsable del Consell ha indicat que “és important que hi haja una bona relació entre Regne Unit i la Comunitat Valenciana”, i ha manifestat que a això contribuirà la Generalitat en el seu àmbit de competències. Ha subratllat en aquest sentit els interessos que uneixen a tots dos territoris, ja que, tal com ha recordat, “un terç de tots els britànics que viuen a Espanya, el fan en la Comunitat Valenciana i, dels 9 milions de visitants estrangers que té la Comunitat, quasi 3 milions són britànics”.

Increment del comerç i la inversió

Per part seua, Simon Manley ha assenyalat: “aquesta és la meua última visita a València després de sis anys com a ambaixador a Espanya. Ha sigut un plaer acomiadar-me del president Ximo Puig, amb qui he tingut una excel·lent relació, i agrair-li el seu suport als 80.000 britànics residents en la Comunitat i als tres milions de visitants procedents del Regne Unit que vénen a gaudir d'aquesta meravellosa terra”. “Espere que puguem continuar augmentant el comerç i la inversió entre el Regne Unit i la Comunitat Valenciana durant els pròxims anys”, ha indicat l'ambaixador.

Pujar