13 de desembre de 2019 13/12/19

Xilxes posarà en valor les restes del jaciment de l’Alter i de la necròpoli del carrer Joan Carles I

  • L'objectiu és recuperar aquest patrimoni local i exposar-lo al públic en una Col·lecció Museística

L'Ajuntament de Xilxes posarà en valor les restes del jaciment de l’Alter i del carrer Joan Carles I, un conjunt nombrós de materials recuperats en totes dues excavacions que es pretén recuperar per a conformar una Col·lecció Museística.

Es tracta de centenars de restes òssies, constructives, ceràmiques, monedes, collarets o rosaris trobats en la vila romana de l’Alter i en la necròpoli cristiana del centre urbà de la localitat que daten des dels segles I fins al XX.

El primer pas de l'Ajuntament serà obtenir l'inventari de tots els materials i conèixer la ubicació exacta d'aquelles peces que van ser traslladades a altres museus després de la seua troballa en 2008, ja que en l'arxiu municipal no hi ha constància d'aquesta informació.

A més, el regidor de Cultura, Erik Segarra, ha iniciat una ronda de contactes amb experts en la materia, de manera que ha mantingut reunions amb l’historiador local, Ferran Valls, i l’arqueòleg José Albelda.

L'objectiu final és disposar d'un espai per a albergar una Col·lecció Museística que pose en valor aquesta part del patrimoni local de Xilxes testimoni dels orígens del municipi i de 2000 anys d'història.

ocultar
Xilxes posarà en valor les restes del jaciment de l’Alter i de la necròpoli del carrer Joan Carles I
Pujar