elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xilxes formarà part del desenvolupament del projecte europeu ‘MED-InA’ per a l'intercanvi de bones pràctiques sostenibles

  • El municipi participa com a assessor en el projecte, sent l'única població de la Comunitat Valenciana i una de les dos de tota Espanya

L'Ajuntament de Xilxes formarà part de la implementació del projecte europeu ‘MED-InA 2019-2021’ per a l'intercanvi de bones pràctiques sostenibles en la reducció, reutilització i reciclatge de residus urbans, de manera que s'ha convertit en l'única població de la Comunitat Valenciana i en una de les dos de tota Espanya que participen com a assessors dels socis principals.

En concret, el paper de Xilxes serà el d'aportar l'experiència adquirida en l'àmbit de la gestió sostenible dels residus municipals i el de compartir experiències amb la resta de participants en aquest projecte, que compta amb 7 socis principals de 5 països banyats pel Mediterrani (França, Jordània, Tunísia, Líban i Espanya).

Així mateix, la representació espanyola està ostentada pel ‘Consorci de la Comarca de la Ribera’ i el conjunt d'assessors està compost per Sidi Bou Said (Tunísia), per organismes supramunicipals com la Generalitat Valenciana i Le SYBERT (França) i pels dos municipis espanyols d'Hernani i Xilxes.

El projecte, la durada del qual és de 3 anys, està finançat en un 90% per la Unió Europea i té un pressupost de 2.300.000 euros.

La iniciativa respon a l'aposta de l'equip de govern per la captació de fons europeus i per afavorir la sostenibilitat. De fet, el municipi ha aconseguit diversos projectes amb finançament europeu com ‘Pioneers into Practice 2017’ i ‘WIFI4EU 2019’.

Pujar