22 de gener de 2021 22/1/21

Xilxes escometrà aquest any les obres de canalització d'aigües entre el municipi i la platja

  L'Ajuntament de Xilxes escometrà aquest any les obres de canalització d'aigua potable entre el municipi i la platja, projecte que assumirà l'administració autonòmica amb una inversió pròxima als 300.000 euros i que aportarà una solució a l'estat precari de les instal·lacions.

  La Regidoria d'Urbanisme ha informat del vistiplau de la Direcció General de l'Aigua al projecte redactat per aquesta àrea municipal, per la qual cosa la licitació de les obres podria fer-se efectiva en les pròximes setmanes.

  La Regidoria de Medi Ambient ha recordat que aquesta actuació es complementarà amb la substitució de la conducció d'aigües fecals que uneix tots dos nuclis urbans, projecte que també està previst es materialitze enguany. En aquest cas, el cost ascendeix als 700.000 euros i serà assumit íntegrament per l'EPSAR.

  Així mateix, l'equip de govern està treballant també en la viabilitat d'un carril bici que discòrrega sobre la plataforma que es crearà per a les canalitzacions amb l'objectiu de connectar els dos nuclis urbans.

  Aquestes infraestructures, valorades en el seu conjunt en un milió d'euros i finançades al 100% per altres administracions, constitueixen una de les intervencions més prioritàries per a l'equip de govern i contribuiran a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania en contemplar el trasllat de l'estació de bombament fora de la zona urbana.

  Pujar