22 d’octubre de 2020 22/10/20

Xilxes aprova en ple una declaració institucional per a la incorporació de la infermera o infermer escolar en els centres educatius

Xilxes aprova en ple una declaració institucional per a la incorporació de la infermera o infermer escolar en els centres educatius - (foto 1)
  • La declaració busca garantir una correcta atenció sanitària a les escoles davant la situació de pandemia

L'Ajuntament de Xilxes ha aprovat en la sessió plenària d'agost una declaració institucional sobre la necessitat d'incorporació d'una infermera o infermer escolar en els centres educatius amb la finalitat d'assessorar, secundar i intervindre en totes les qüestions relacionades amb la salut, especialment les derivades de la pandèmia del Covid-19.

Aquesta declaració aprovada per unanimitat insta a la Generalitat Valenciana a incorporar aquesta figura en els centres educatius de Xilxes de manera immediata per a assegurar una correcta atenció sanitària. Així mateix, també apunta la necessitat de garantir l'existència de material de protecció diari per a docents, personal no docent i alumnat, així com l'elaboració i supervisió dels plans de contingència per part dels professionals sanitaris i experts en prevenció de riscos laborals en coordinació amb el centre d'atenció primària del municipi.

A més, aquest acord reflecteix el compromís de l'Ajuntament a facilitar la implantació del servei preparant les dependències.

L'ordre del dia també ha inclòs una modificació de crèdits i les baixes proposades pel Servei de Recaptació de la Diputació de Castelló corresponents al segon trimestre.

“Està en joc la salut de la població infantil, per la qual cosa considerem que la incorporació d'aquesta figura professional és de vital importància per a afrontar amb garanties els reptes que aquesta pandèmia plantejarà a les aules”, ha manifestat l'alcalde de Xilxes, José Martínez.

Pujar