23 d’octubre de 2020 23/10/20

El xicotet comerç fa balanç de l'estiu: “Hem tingut un mes d'agost nefast”

El xicotet comerç fa balanç de l'estiu: “Hem tingut un mes d'agost nefast” - (foto 1)
  • La baixada del turisme i la falta de garanties posa sobre les cordes al xicotet comerç valencià

La dependència econòmica que existeix entre el turisme i el comerç, és clara i bàsica per a entendre la dura situació que es troben travessant els xicotets empresaris després de viure l'estiu més estrany des de fa dècades. La falta de turistes en la Comunitat i les incerteses sobre com finalitzarà l'any posen sobre les cordes a un sector que lluita per la supervivència.

“Tots pensàvem que a la volta de l'estiu ens anàvem a trobar en una situació una mica millor però, és molt trista dir-li, l'estiu ens ha donat sorpreses molt negatives. Ara tenim un altre escenari” així responia el president de *Confecomerç, Rafa Torres, en ser preguntat pel balanç de l'últim mes en els micròfons del Intercafé de Intereconomía València.

L'augment de casos i la falta d'una política econòmica clara per part de tots els governs, assegura, està complicant el desenvolupament comercial especialment en les grans ciutats on la dependència del turisme és major. Un escenari que per a poder afrontar-lo amb garanties necessita la col·laboració de les administracions: “Ni des del Consell ni des dels ajuntaments se'ns ha anomenat per a dir-nos què fem per a aqueixa reactivació econòmica o què necessiten els sectors per a poder sobreviure” denúncia Torres.

“Tenim una tempesta perfecta en sentit negatiu” resumeix el president del xicotet comerç valencià, des d'on calculen que arran de la crisi sanitària al voltant d'un 25% dels establiments es veja obligat a tirar el tancament. “Hem tingut un mes d'agost nefast i les perspectives de l'ultime trimestre són semblants”.

Ara, de cara a afrontar l'últim trimestre de l'any, els xicotets empresaris reclamen ser inclosos en la prolongació dels ERTE i l'eliminació d'impostos. Dues mesures que, al principi, no estan contemplades per les diferents administracions competents.

Malgrat això, Torres insisteix: “Necessitem liquiditat en forma d'excepció d'impostos”. I és que, tal com apunta, totes les mesures que es van crear en el seu moment “estaven destinades a un panorama econòmic de 15 dies, ningú pensava més enllà”.

“La realitat crec que ens tornarà a sobrepassar. Establim mesures que vagen molt més allà, que donen confiança” aposten des de CONFECOMERÇ, al mateix temps que reclamen que es compte amb tots els sectors a l'hora d'elaborar aqueixes noves polítiques.

Pujar