elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva rep la visita d’una delegació d’artesanes bolivianes

Xàtiva rep la visita d’una delegació d’artesanes bolivianes
  • La ciutat acull aquesta vesprada la conferència “Una aposta pel turisme vivencial amb mirada de dona”

Aquest matí, la tinenta d’alcalde, Amor Amorós, i la presidenta del Fons Valencià per a la Solidaritat, Xelo Angulo, han rebut a una delegació d’emprenedores artesanes provinents de la regió boliviana de la Chiquitania a l’Ajuntament de Xàtiva. La visita s’emmarca en el projecte “Ser dona al Sud” promogut per l’entitat de cooperació internacional, que pretén apropar a la ciutadania la situació de les dones d’aquestes regions, exposant també com han canviat les seues vides i les de les seues famílies amb un projecte de cooperació  del fons.

Aquestes dones impartiran una conferència aquesta vesprada, a les 18 hores, a la seu de l’Associació de Mestresses de la Llar Tyrius de Xàtiva (C/ Santa Anna, 8). La xerrada durà per lema “Una aposta pel turisme vivencial amb mirada de dona”. La delegació de Bolívia està formada per María Luz Faldín Sorioco, artesana i membre de la ruta turística “SaboreArte” del municipi bolivià de San José de Chiquitos; Roxana Mejía Rejala, artesana i part de la ruta “Chochís Mágico” de la localitat de Roboré i Geovanna Terceros Terceros, tècnica del Centre per a la Participació i el Desenvolupament Humà Sostenible (CEPAD), contrapart local amb la qual el fons executa el projecte de cooperació internacional.

El testimoni de la delegació de Bolívia recorrerà 18 municipis socis del Fons, de les 3 províncies de la Comunitat Valenciana, durant els mesos de febrer i març. En concret, les localitats són Alcàsser, L’Alcúdia, Alfafara, L’Alfàs del Pi, Benissa, Bocairent, Burjassot, Castelló de Rugat, Corbera, Elx, Gandia, L’Olleria, Paiporta, Pedreguer, Els Poblets, Teulada, Vila-real i Xàtiva. Durant les visites als diferents municipis, les dones bolivianes realitzaran encontres institucionals, tècnics i socials amb els objectius de compartir experiències, coneixements i realitats en matèria de polítiques d’igualtat i de desenvolupament socioeconòmic amb perspectiva turística i de gènere que fomente l’autonomia de les dones.

El Fons Valencià per la Solidaritat, amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana i de la mà del CEPAD, ha impulsat i executat el projecte de cooperació internacional al desenvolupament “El turisme en Chiquitos (Bolívia): una aposta pel desenvolupament amb rostre de dona” amb l’objectiu de fomentar l’economia dels municipis de San Ignacio de Velasco (52.276 habitants), San José de Chiquitos (28.922 habitants) i Roboré (15.641 habitants) mitjançant el turisme inclusiu i sostenible.

 

Pujar