elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva reparteix 3.500 cartes de Nadal en valencià entre l’alumnat d’Infantil i Primària de la ciutat

Xàtiva reparteix 3.500 cartes de Nadal en valencià entre l’alumnat d’Infantil i Primària de la ciutat
  • Les missives, promogudes des del departament de Política Lingüística, s’han fet aplegar als centres educatius

MÉS FOTOS
Xàtiva reparteix 3.500 cartes de Nadal en valencià entre l’alumnat d’Infantil i Primària de la ciutat - (foto 2)

 

L’Ajuntament de Xàtiva posa en marxa un any més, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la regidoria de Política Lingüística, la campanya de repartiment de cartes de Nadal per a l’alumnat d’Infantil i Primària dels centres educatius de Xàtiva.

D’aquesta manera els xiquets i xiquetes rebran les cartes escrites en valencià i les podran portar a casa per demanar, junt amb la família, tots els regals que desitgen tant al Pare Noel com als Reis d’Orient. La finalitat d’aquesta iniciativa és promocionar el valencià entre els menuts de la ciutat i les seues famílies, amb la intenció de que escriguen les cartes de Nadal en valencià.

Les cartes s’han traslladat a totes les escoles i escoles infantils de Xàtiva per a començar a partir de hui amb el seu repartiment. En total s’han entregat 3.500 cartes entre l’alumnat d’Infantil i de Primària de la ciutat.

El full inclou dues cartes: una per al Pare Noel i altra per als Reis d’Orient. Les missives compten amb imatges amb noms de regals escrits en valencià, com ara peluix, trencaclosques, contes, videoconsola, roba o pilota entre d’altres. A més les cartes es poden separar fàcilment pel centre del full gràcies a una microperforació, de manera que cada carta es puga enviar a la destinació correcta.

«Amb aquesta iniciativa pretenem estimular l’ús del valencià entre els menuts i les seues famílies en unes dates tan assenyalades. La intenció de l’Ajuntament de Xàtiva és continuar fent aquesta campanya els pròxims anys, ja que el foment del valencià és una de les prioritats d’aquest equip de govern», ha manifestat el regidor de Política Lingüística Alfred Boluda.

Pujar