elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva presenta una nova web de Participació Ciutadana incorporant les TIC als processos participatius

Xàtiva presenta una nova web de Participació Ciutadana incorporant les TIC als processos participatius

  Entre les novetats de l'edició de 2018 del decideiXàtiva (pressupostos participatius) es troba la posada en funcionament d'una nova pàgina web per part de l'Ajuntament de Xàtiva que facilitarà a la ciutadania més informació sobre el projecte i un major grau de transparència. La nova eina virtual ha estat presentada hui pel regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel i pel tècnic de l'àrea, Raül Camacho. El nou web ofereix una resposta a les diferents necessitats tècniques que suposa un procés de participació ciutadana com és el decideiXàtiva.

  El web dóna la possibilitat de visualitzar els projectes d'inversió presentats en diverses classificacions en funció de la seua tipologia, àmbit, descripció, pressupost estimat, etiquetes, localització, etc. A més, la pàgina web permet el seguiment de les diferents fases del procés participatiu, així com la possibilitat de registrar-se com a veí/ïna per a interactuar amb altres o fins i tot opinar en obert sobre les propostes presentades. També, i més enllà del decideiXàtiva, possibilita al ciutadà a iniciar debats públics.

  Altres funcionalitats de la web son generar un calendari d'esdeveniments en assumptes de participació a l'abast de tot el món, realització d'enquestes sobre valoració de serveis, bústia ciutadana, informació sobre consells sectorials municipals, etc.

  Per a Miquel Alcocel, regidor de Participació Ciutadana, “amb aquesta web donem resposta a les propostes de millora sorgides durant el desenvolupament de la primera edició de pressupostos participatius en relació al seguiment ciutadà del procés. Al decideiXàtiva apostem clarament per donar-li més protagonisme a la ciutadania, configurant al mes de novembre el grup motor encarregat de la coordinació del projecte, i ara amb la posada en marxa d'aquesta plataforma virtual".

  Durant les properes setmanes el departament de Participació Ciutadana realitzarà un tempteig de l'eina amb el grup motor, el Consell de Ciutat i amb els propis proponents d'inversions per a pressupostos participatius amb la finalitat de millorar la web a partir de la pròpia experiència del decideiXàtiva.

  Pujar