elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva presenta les activitats per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ 2023

Xàtiva presenta les activitats per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ 2023
  • Una actuació al Gran Teatre i un sopar amb festa se sumaran a la concentració i lectura del manifest que tindran lloc el 28 de juny

MÉS FOTOS
Xàtiva presenta les activitats per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ 2023 - (foto 2)

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest dilluns la programació amb motiu de les celebracions a la ciutat pel Dia de l’Orgull LGTBIQ+ 2023, amb l’objectiu de reflexionar sobre la igualtat i la no discriminació per motius d’orientació sexual i expressió o identitat de gènere.

El dimecres 28 de juny tindrà lloc la concentració a les portes de l’Ajuntament amb la lectura del manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. A més a més, també es realitzarà l’encesa de llums tant al Portal del Lleó com a la plaça del Mercat amb els colors de l’Arc de Sant Martí i es col·locaran pancartes a l’Albereda Jaume I amb lemes referents al col·lectiu LGTBIQ.

El divendres 30 de juny està prevista al Gran Teatre de Xàtiva l’actuació «Riures fora de l’armari», amb les actuacions de Mir Blacksmith, Diane Gello, Lluís Mosquera, Pam Demia i Ferrxn. La cita s’iniciarà a les 23 hores i l’entrada és gratuïta, podent recollir les invitacions a la Casa de les Dones, a la Casa de la Joventut o a les taquilles del Gran Teatre.

Per últim, el dissabte 1 de juliol, tindrà lloc al Jardí de la Pau un sopar i festa LGTBIQ+. A les 21 hores començarà el sopar, que serà de pa i porta, mentre que a les 23 hores actuarà en concert Parrusa Riot i a les 00:30h serà el torn de Dj Fran.

Les activitats estan organitzades pel col·lectiu Arc de Sant Martí amb la col·laboració del Consell de la Joventut i de l’Ajuntament de Xàtiva. El cartell d’aquesta edició ha estat obra de Carles Taengua, estudiant del Batxillerat artístic a l’IES Josep de Ribera.

«Des de l’Ajuntament portem temps visibilitzant a les persones d’aquest col·lectiu i les seues famílies mitjançant campanyes com ara ‘Biblioiguals’, on es pretén trencar rols i donar visibilitat a la diversitat de les famílies», ha indicat la regidora en funcions del departament de Dona i Igualtat, Lena Baraza, qui ha recordat que actualment s’està treballant el I Pla LGTBI a Xàtiva, havent finalitzat la primera fase amb la recollida de dades de les diferents organitzacions.

Pujar