elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva organitza activitats turístiques durant tot el mes d’octubre amb motiu del «Dia Mundial del Turisme»

Xàtiva organitza activitats turístiques durant tot el mes d’octubre amb motiu del «Dia Mundial del Turisme»
  • La capital de la Costera participa també a la Fira de les Comarques que se celebra a València durant aquest cap de setmana

MÉS FOTOS
Xàtiva organitza activitats turístiques durant tot el mes d’octubre amb motiu del «Dia Mundial del Turisme» - (foto 2)
Xàtiva organitza activitats turístiques durant tot el mes d’octubre amb motiu del «Dia Mundial del Turisme» - (foto 3)

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat una sèrie d’activitats turístiques amb motiu del Dia Mundial del Turisme que se celebra el proper dilluns 27 de setembre, i que s’estendran durant tot el mes d’octubre.

La programació d’activitats és molt variada i inclou cites gratuïtes amb altres organitzades per diferents col·lectius i associacions de la ciutat, així com també visites guiades inclusives i accessibles i visites teatralitzades. El dia 2 d’octubre tindrà lloc una actuació de danses a càrrec del grup de Danses Socarrel al Castell de Xàtiva (12h), mentre que de 10 a 19 hores es podrà visitar l’exposició d’aus autòctones a càrrec de Bosc Primigeni i a les 16:30 hores es realitzarà una visita guiada (2 euros) sobre les muralles de Xàtiva i les portes de la ciutat, amb eixida des de la replaça de Sant Josep i finalització a l’Arxiu municipal. El diumenge 3 es repetirà a les 10:30 hores la visita guiada a les muralles de Xàtiva i portes de la ciutat, tindrà lloc una guia didàctica gratuïta per a xiquetes i xiquets de 6 a 12 anys al Castell i actuarà a la fortalesa a les 12h el Cor Ciutat de Xàtiva. A més a més, durant tot el diumenge el bus-llançadera al Castell serà gratuït.

Les activitats continuaran durant el pont d’octubre, amb la ruta guiada «Jaume I» (9 i 10 d’octubre a les 10:30h) amb eixida des de l ‘Oficina de Turisme i preu de 2 euros. Aquests dos dies, també hi haurà de 11 a 17 hores visites teatralitzades al Castell de Xàtiva (accés amb entrada a la fortalesa), així com també el dia 12 d’octubre a les 11 hores. Les visites guiades continuaran el 17 d’octubre amb «Xàtiva medieval» i el 24 d’octubre amb «Xàtiva ciutat de les mil fonts», totes dues a les 10:30 hores, amb eixida des de l’Oficina de Turisme i preu de 2 euros.

Els Borja també seran protagonistes durant aquest mes d’octubre. Els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre es realitzarà una visita guiada amb eixida des de la plaça Sant Pere a les 10:30 hores sobre la «Ruta dels Borja», amb entrada a la Seu i degustació de dolços tradicionals (preu 3 euros), mentre que els dies 30 i 31 d’octubre a les 19 hores i el dia 1 de novembre a les 12 hores tindrà lloc una visita teatralitzada sobre els Borja amb eixida des de la Plaça Sant Pere (preu 2 euros).

Els aforaments són limitats i tota la informació i venda d’entrades es gestionarà a través de la pàgina web www.xativaturismo.com

Fira de les comarques

La regidora de Turisme Raquel Caballero també ha anunciat que Xàtiva estarà present en la Fira de les Comarques que se celebrarà a València de 24 al 26 de setembre, per tal de promocionar els productes i l’oferta turística de la ciutat, així com les activitats previstes per a les properes setmanes.

A més a més, Caballero ha indicat que al llarg de la setmana s’instal·larà la nova senyalització del patrimoni de la Costa del Castell i que a partir del 2 d’octubre l’Oficina de Turisme amplia el seu horari els caps de setmana fins a les 18 hores.

«Tots aquests projectes persegueixen l’objectiu de posar en valor tot el patrimoni de la ciutat de Xàtiva i facilitar l’accés a totes les persones, siguen de Xàtiva o de fora, millorant la qualitat turística dels nostres serveis i espais culturals per tal de posicionar Xàtiva com al principal destí turístic d’interior del territori valencià», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

Pujar