elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva obté 205.000 € dels Next Generations per a millora dels serveis informàtics

Xàtiva obté 205.000 € dels Next Generations per a millora dels serveis informàtics
  • Amb aquesta ajuda, els fons europeus que arriben a la ciutat s’acosten ja als 6 milions €

El Ministeri de Política Territorial ha emés una resolució en la qual concedeix a l’Ajuntament de Xàtiva unes ajudes de 204.910, 67 euros per a la millora dels seus serveis informàtics, ajudes provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. Aquest pla espanyol està emmarcat dins dels elaborats pels 27 estats membres de la Unió Europea per acollir-se al Pla de Recuperació per a Europa Next Generation EU.

Amb aquestes ajudes, les subvencions que arriben a la ciutat provinents dels Fons Next Generation s’acosten ja als 6 milions d’euros. El conjunt de les distintes subvencions rebudes inclou, a més de la millora de la informàtica municipal, la reforma de la Casa de la Ciutat en matèria de sostenibilitat i accessibilitat, el pla de sostenibilitat del Castell de Xàtiva i les actuacions de millora de la mobilitat urbana plantejades.

Tornant a les ajudes concedides amb data d’ahir, aquestes formen part de la convocatòria de projectes de modernització i digitalització en l’àmbit de les administracions de les entitats locals. Venen a finançar actuacions com ara el canvi de servidors que suporten les distintes aplicacions informàtiques de gestió municipal o la migració dels portals webs municipals a altres dispositius de major capacitat.

També s’aborda la sincronització de les aplicacions de l’ajuntament a la carpeta ciutadana, un espai personal en línia que simplifica la relació dels ciutadans amb les administracions públiques, compost per un portal web i una aplicació mòbil, tant per a sistema operatiu iOS com per Android.

Altra de les actuacions subvencionades suposa la millora de la seguretat dels equips informàtics. A tal fi, es disposarà de l’aplicació EMMA, una solució del Centre Criptològic Nacional contra les ciberamenaces que serveix per a para verificar qui o què està connectat a la xarxa municipal. També s’adoptarà el sistema FortiGate, un tallafocs de nova generació que serveix per a protegir la comunicació interdepartamental i prevenir la fuga d’informació, detectant i bloquejant accessos no autoritzats. Finalment, es renovaran les aplicacions antivirus.

Pujar