elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva llança la II edició de la campanya “Regala en valencià” per promoure l’ús de la llengua en el comerç

Xàtiva llança la II edició de la campanya “Regala en valencià” per promoure l’ús de la llengua en el comerç
  • L’Ajuntament de Xàtiva posa en circulació més de 50.000 etiquetes adhesives entre el comerç local amb paraules i frases com «t’estime», «felicitats» o «bon Nadal»

L’Ajuntament de Xàtiva llança la segona edició de la campanya "Regala en valencià" per promoure l’ús de la llengua pròpia en el comerç local. Es repartiran fins a 50.000 etiquetes adhesives perquè es puguen utilitzar amb el paper d’embolicar els regals o els obsequis.

Les etiquetes contenen frases que reforcen l'ús social del valencià; en concret, hi ha cinc models de frases, que són: "T'estime", "Espere que t'agrade", "Felicitats", "Bon Nadal" i "Amb molt d'afecte".

La distribució de les carpetes es fa mitjançant la col·laboració de les associacions empresarials Adexa i Xàcex, que són les encarregades de repartir-les als seus comerços associats. En canvi, aquells comerços que no estiguen associats a cap d’aquestes dues entitats també podran sol·licitar la carpeta posant-se en contacte directament amb elles fins al 25 d'octubre. A partir del dia 26 d'octubre, les carpetes restants es repartiran entre els seus comerços associats i aquells no associats que hagen passat a arreplegar el material.

El regidor de Política Lingüística, Alfred Boluda, ha declarat: “Aquesta segona edició de la campanya 'Regala en valencià' és una de les diferents iniciatives que tenen per finalitat estimular la presència del valencià en les activitats comercials i, a més, ens dona l'oportunitat de fer o de rebre regals amb unes frases molt boniques en la nostra llengua".

Pujar