elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva viu hui una jornada de Fira sense soroll per visibilitzar a les persones amb TEA

Xàtiva viu hui una jornada de Fira sense soroll per visibilitzar a les persones amb TEA
  • La iniciativa, que porta anys celebrant-se, busca potenciar la inclusió i l’empatia evitant el soroll intens d’atraccions i paradetes

MÉS FOTOS
Xàtiva viu hui una jornada de Fira sense soroll per visibilitzar a les persones amb TEA - (foto 2)
Xàtiva viu hui una jornada de Fira sense soroll per visibilitzar a les persones amb TEA - (foto 3)

Xàtiva celebra aquest divendres 18 d’agost una jornada de Fira sense soroll, amb la col·laboració de l’Associació AXATEA.

La iniciativa va nàixer fa uns anys a proposta de l’associació de familiars de persones amb trastorn de l’espectre autista i en ella les atraccions i les parades de la fira operen de 10 a 13:30 i de 18 a 20 hores sense cap mena de soroll per a facilitar que les persones afectades per TEA puguen gaudir d’un dia de Fira en les millors condicions possibles.

«La Fira és diversitat i integració, i jornades com aquesta suposen un missatge molt potent per a que el conjunt de la societat siga conscient de la problemàtica que el soroll suposa per a persones com les que pateixen TEA. Anem a continuar en aquesta línia durant els pròxims anys perquè hi ha que donar visibilitat i la Fira ha de ser per a totes i per a tots», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Per la seua part, la presidenta de l’associació AXATEA Isabel Aguado ha agraït a Ajuntament i als firaires «un any més d’aquesta iniciativa per fer que els nostres xiquets i xiquetes puguen gaudir de la Fira, ja que són persones a les quals els afecta el soroll intens i les aglomeracions. A ells els agrada gaudir de les atraccions com a qualsevol altra persona, i inclús pot arribar a ser beneficiós. Esperem poder continuar molts anys més amb aquesta iniciativa».

El portaveu de les atraccions, Pedro Tortosa, ha manifestat que «és una satisfacció poder col·laborar amb l’associació i l’Ajuntament en propostes com aquesta com no podia ser d’una altra manera», mentre que la regidora de Fira Maria Beltran ha incidit en què «la Fira de Xàtiva és inclusiva i per això duem a terme jornades com aquesta, per a que totes i tots puguen gaudir d’ella sense cap tipus de molèstia».

A més a més, AXATEA ha dut a terme aquest matí al Reial de la Fira activitats i tallers per als més menuts, per tractar de visibilitzar així la malaltia.

Pujar