elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva incorpora una trentena de treballadors mitjançant el programa Ecovid 2021 de LABORA

Xàtiva incorpora una trentena de treballadors mitjançant el programa Ecovid 2021 de LABORA
  • La inversió supera els 625.000 euros i les persones contractades ocuparan llocs de consergeria i de serveis públics durant un any a jornada completa

MÉS FOTOS
Xàtiva incorpora una trentena de treballadors mitjançant el programa Ecovid 2021 de LABORA - (foto 2)

Aquest divendres s’han incorporat a l’Ajuntament de Xàtiva els trenta nous treballadors i treballadores que formaran part de la plantilla municipal durant el proper any gràcies al programa Ecovid 2021 de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA). L’actuació està cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil.

Aquest programa està destinat a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat i consisteix en la contractació a jornada completa per a un període de dotze mesos. La inversió total d’aquest programa és de 626.127,85 euros, dels quals 486.498,18 euros estan subvencionats per LABORA, mentre que la resta serà aportada pel propi Ajuntament de Xàtiva.

En total s’han contractat una trentena de persones, de les quals 14 treballaran com a conserges als diferents espais municipals, dos ho faran com a peons agrícoles i quatre com a conductors de maquinària forestal i agrícola. Altres set treballadors i treballadores ocuparan llocs de peó en obra pública, fontaneria, clavegueram i sepulturer, mentre que dos formaran part del servei de neteja.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha indicat en la presentació que «aquestes incorporacions suposen una reactivació social i econòmica per a la nostra ciutat, ja que durant el proper any trenta veïns i veïnes de Xàtiva podran treballar gràcies a aquest programa a diferents espais municipals per als quals feia falta personal».

També ha intervingut el regidor de Recursos Humans Ignacio Reig i ha explicat que «s’incorporeu un nombre important de treballadors i treballadores gràcies a un gran esforç econòmic de l’Ajuntament, i per això vos demanem el màxim compromís», al temps que ha demanat «molta cura perquè la pandèmia continua i molts aneu a estar treballant de cara al públic, pel que és important seguir complint totes i cadascuna de les mesures sanitàries pertinents».

Pujar