elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva fomenta la millora de l’experiència laboral de les persones joves

Xàtiva fomenta la millora de l’experiència laboral de les persones joves
  • L’Ajuntament concedeix 5 beques del programa Experiència 2, per a joves entre 18 i 30 anys

La junta de govern local de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest matí la concessió de 5 beques de formació del programa Experiència 2/2022, emmarcat en el Pla Millenial 2021-2025 per a la millora de l’ocupació juvenil i la creació de noves oportunitats laborals a la ciutat. A aquesta convocatòria d’ajudes s’havien presentat 9 persones aspirants, d’entre 18 i 30 anys. La beca té una dotació econòmica de 650 euros al mes. El període de duració de les beques és de 6 mesos.

L'objectiu primordial de les beques Experiència és la formació i la dotació d’experiència laboral de persones joves amb Titulació de Grau Universitari finalitzat o Titulació Superior de Formació Professional finalitzada, mitjançant l'aplicació pràctica dels coneixements adquirits al llarg de la seua formació.

Les beques estan vinculades a 5 projectes municipals, anomenats «Xarxes socials en la joventut», «Culturitza’t: programa de cultura jove», «Som iguals: afavorir la igualtat de gènere», «Potenciar l’esport en la gent jove» i «Inclusió social en la població jove».

El Pla Millennial és l’eina de planificació, gestió i direcció estratègica de totes les polítiques relacionades amb el foment de l’ocupació juvenil i de la seua orientació i informació, així com de l’increment de les opcions laborals i l’ocupabilitat des de la formació i l’educació, l’enfortiment de l’economia local amb una perspectiva jove i la diversificació del model productiu per a l’augment i estabilitat d’oportunitats laborals, durant el període d’anys comprés entre el 2021 i 2025. Forma part del Pla Jove de Xàtiva, la primera planificació estratègica de l’àrea de Joventut que s’ha dut a terme per part d’un ajuntament a aquesta ciutat.

Pujar