elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva comptarà amb una aplicació web per informatitzar la gestió del mercat municipal

Xàtiva comptarà amb una aplicació web per informatitzar la gestió del mercat municipal

  Xàtiva comptarà amb una aplicació web per controlar el mercat municipal que es realitza els dimarts i els divendres a Xàtiva.

  «Hem fet possible una normativa municipal on no hi havia i ara anem a fer que eixa normativa s'aplique mitjançant les noves tecnologies. Ens estem preparant per impulsar el nostre mercat cap on es mereix», ha informat el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente.

  Aquest software anomenat Geodp, que es podrà controlar mitjançant qualsevol dispositiu mòbil, permetrà entre d'altres identificar als venedors, prendre fotos, controlar les llicències de venda, fer un seguiment de les factures no abonades i avisar automàticament sobre els documents obligatoris. A més l'aplicació té altres funcions com la d'anotar les infraccions que realitzen els comerciants o oferir un plànol del mercat amb accés a la fitxa d'activitat de cada persona.

  A través d'ella, es podran conèixer totes les dades dels comerciants, com la seua activitat laboral o la superfície dels seus llocs de venda, la documentació presentada o la gestió d'autoritzacions i infraccions. A més el programa ofereix una geo-localització que facilita la identificació de places lliures i la modificació de les característiques dels llocs ocupats.

  Aquest programa de gestió ja s'empra en més de 250 ciutats de països com França, Bèlgica o Angola. A Espanya ja compten amb ell localitats com Ponteares i Porriño (Pontevedra), Son Servera (Mallorca), Viladecans (Barcelona) o Cambrils i Calafell (Tarragona).

  «El mercat de Xàtiva, que existeix des de 1258, forma part del nostre patrimoni immaterial i ha de ser un actiu per a la nostra promoció econòmica», ha explicat Lorente.

  Pujar