elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva commemorarà la Crema de la ciutat el 17 de juny amb un passacarrer, la lectura de l’edicte i una mascletà

Xàtiva commemorarà la Crema de la ciutat el 17 de juny amb un passacarrer, la lectura de l’edicte i una mascletà
  • El diumenge 5 de juny es presentarà el llibre «Socarrades» i a partir d’aquest dimecres es podrà comprar a la Casa de Cultura la bandera de Xàtiva

MÉS FOTOS
Xàtiva commemorarà la Crema de la ciutat el 17 de juny amb un passacarrer, la lectura de l’edicte i una mascletà - (foto 2)

L’Ajuntament de Xàtiva commemorarà la Crema de la ciutat a mans de les tropes de Felip Vè, ocorreguda el 19 de juny de 1707, amb un seguit d’activitats que s’iniciaran aquesta setmana i tindran el seu punt fort el divendres 17 de juny.

En aquesta jornada tindrà lloc a les 19:30 hores un passacarrer amb inici des de la plaça Sant Jordi i final a la Plaça la Seu, passant pels carrers que van protagonitzar aquest fatídic capítol de la història de Xàtiva. En aquesta cita participaran la Colla la Socarrà, el grup de danses Socarrel, l’associació de recreació de la batalla d’Almansa i l’associació Micalets del Regne de València. A partir de les 20:15 hores, a la plaça de la Seu, es realitzarà l’acte institucional-memorial amb la lectura de l’edicte de la crema de Xàtiva i la participació de La Lluna Teatre i del músic Manye Alborx. Per últim, a les 22 hores, es dispararà des del Jardí de la Pau una Mascletà nocturna patrocinada per la regidoria de falles i a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer.

A més a més, aquest diumenge 5 de juny a les 12 hores, es presentarà a la plaça del Mercat el llibre «Socarrades», il·lustrat per Carles Vercher i adaptat a pictogrames per Neus Llàcer, amb material didàctic de Ricard Tapera (col·lecció Xicalla de Caliu espai editorial). En aquesta cita es realitzaran activitats infantils i participaran Neus Alborch i Pep Gimeno Botifarra.

Per últim, a partir d’aquest dimecres 1 de juny i fins el dia 16, es podrà comprar a la Casa de la Cultura la bandera de Xàtiva per tal d’engalanar els balcons amb la iniciativa «Als balcons farem poble». El cost és de 5 euros i la recaptació serà donada a associacions culturals.

Pujar