elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva celebrarà la Setmana de la Salut amb xarrades, tallers, exhibicions i la Ruta Sana

Xàtiva celebrarà la Setmana de la Salut amb xarrades, tallers, exhibicions i la Ruta Sana
  • El dissabte 27 es podrà gaudir al Jardí de la Pau de la II Trobada del Creixement Personal i la Salut Emocional

Xàtiva ha organitzat per a la propera setmana la Setmana de la Salut amb l’organització de diferents activitats destinades educar i orientar a la ciutadania en aconseguir hàbits saludables per tal de protegir la salut i previndre malalties.

Aquesta Setmana de la Salut compta amb la col·laboració del Centre de Salut Ausiàs March i també participen professionals de la Salut Pública, associacions de Xàtiva relacionades amb la salut, el Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita o l’ONG Proyecto Hombre, mitjançant la realització de diverses activitats, xarrades, tallers i taules informatives.

Les activitats començaran el dilluns 22 amb un recorregut de la Ruta Sana a les 9 amb inici des de l’Ajuntament, el qual es repetirà el dissabte 27 a la mateixa hora però amb eixida des del Jardí de la Pau. També estan previstes per al dilluns, front a l’Ajuntament, una sessió a l’aire lliure dirigida de gimnàstica de manteniment (9:30h) i la Fira de la Salut amb taules informatives sobre recursos municipals relacionats amb la salut (de 10 a 14 hores).

El dimarts 23 de 10 a 12 hores tindrà lloc a la pista d’Ausiàs March una activitat de jocs per a promoure l’exercici físic a càrrec d’Aspromivise i posteriorment, de 12 a 12:30h, una exhibició de ball amb personal monitor. El dijous 25 es realitzarà al centre Social Abú Masaifa una xarrada per a persones cuidadores no professionals sobre com cuidar-se per a poder cuidar (10h), i el divendres 26, a les 9:15 hores, es realitzarà a la Casa de Cultura el taller «ús segur dels productes tòxics a la vida quotidiana. Com evitar intoxicacions i accidents domèstics», amb ponències de la metgessa Carmen Vicente i la infermera Caterina Brandon.

A la Casa de Cultura també tindran lloc una sèrie de xarrades durant la propera setmana. El dimarts 23 a les 11h tindrà lloc la xarrada «Per què ens droguem? L’alcohol i altres addiccions» i el dimecres 24 serà el torn d’una ponència a les 9:15h sobre els riscos emergents per a la salut derivats del canvi climàtic (a càrrec dels farmacèutics Pedro Sola, Paula García i Enrique Pérez), altra a les 10h sobre la menopausa (per part de les comares Inmaculada Terol i Ángeles Tejedor) i una tercera a les 12h sobre eines per a una alimentació saludable (a càrrec de les infermeres Ana Esparza, Tamara Fernández i Mª José Barberá i de la metgessa Verónica Rodríguez. Per últim, el divendres 26 a les 10:15h tindrà lloc una xarrada sobre mites i realitats sobre la seguretat alimentària per part de la veterinària Clara Ferrer i de les farmacèutiques Ana Canet i Teresa Fuentes.

Trobada al Jardí de la Pau

El dissabte 27 d’abril, a més, tindrà lloc al Jardí de la Pau la II Trobada del Creixement Personal i la Salut Emocional, un dia per compartir a l’aire lliure i aprendre a millorar la nostra vida gaudint de diferents activitats gratuïtes com ara meditació i mantres (9h), ioga o taitxí amb música en directe (10:30h), ioga per a xiquetes i xiquets (11h), una xarrada sobre «la divina emoció» (12h) o sanar emocions amb respiració i música en directe (13h).

A les 14 hores serà el dinar i de vesprada es reprendran les activitats amb harmonia interior, relaxació amb bols tibetans i gons (15:30h); un taller de sanació emocional i ioga per a mares i pares amb fills i filles (17h) i un concert en directe amb música i so conscient per a facilitar el benestar integral (18h). Caldrà acudir amb roba còmoda i portar estoreta de ioga.

Pujar