elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva celebra el Dia Internacional del Voluntariat presentant una guia d’entitats locals

Xàtiva celebra el Dia Internacional del Voluntariat presentant una guia d’entitats locals
  • Aquesta primera edició se centra en les entitats de tipus social i sociosanitari

Demà, dimarts 5 de desembre, és el dia escollit per l’Assemblea General de les Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seues vessants. L’Ajuntament de Xàtiva se suma a la celebració d’aquesta efemèride presentant la seua primera edició de la Guia del Voluntariat, elaborada pel departament de Participació Ciutadana.

Aquesta guia ofereix informació sobre les diferents entitats de voluntariat presents a la nostra ciutat, amb la finalitat de facilitar el contacte entre les persones que volen dedicar el seu temps a ajudar a altres persones i les entitats que desenvolupen programes d’atenció social i altres. La primera edició de la Guia de Voluntariat de l’Ajuntament de Xàtiva se centra en les entitats de tipus social i sociosanitari, estant previst ampliar el seu abast en futures edicions, per tal d’incloure a la resta d’entitats que practiquen altres modalitat de voluntariat.

A la guia es pot trobar informació sobre el tipus de voluntariat que ofereix cada entitat en concret, sobre quins són els requisits per a formar-ne part, així com les dades de contacte amb l’associació de referència.

La Guia de Voluntariat de l’Ajuntament de Xàtiva es pot descarregar al web d’associacions de la Regidoria de Participació Ciutadana, a l’enllaç https://associacionsxativa.com/guia-de-voluntariat/

Aprofitant l’edició d’aquesta publicació, l’Ajuntament llança la primera d’una sèrie de crides de voluntariat i ofereix la seua col·laboració a les entitats. Des de la regidoria de Participació Ciutadana s’ofereix a les entitats que porten a terme programes de voluntariat i tenen la necessitat de realitzar captació de persones voluntàries llançar aquesta informació a través del propi Ajuntament. Les entitats interessades poden posar-se en contacte amb el departament de Participació Ciutadana a través del correu participacio@ayto-xativa.es

El regidor de Participació, Hèctor Cuenca, ha declarat que «amb la guia de voluntariat fem un pas avant per a visibilitzar i reconèixer el treball de les diferents entitats que realitzen una gran tasca desinteressada per a millorar la societat i de totes les persones que hi participen». El regidor explica que  «considerem que les administracions han de fomentar i facilitar aquesta tasca que es desenvolupa des de la societat civil, posant-la en valor i sense intentar substituir-la». Cuenca ha anunciat que «anem a posar en marxa una sèrie de programes i serveis per a donar suport a les associacions, començant per aquesta guia i per les crides de voluntariat».

 

Pujar