elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva celebra el correllengua i l’entrega dels premis de Narrativa i Poesia Breu 9 d’Octubre

Xàtiva celebra el correllengua i l’entrega dels premis de Narrativa i Poesia Breu 9 d’Octubre
  • Els diferents centres escolars de la ciutat han participat d’aquesta jornada que ha finalitzat a l’Albereda amb una contacontes

  • Els diferents centres escolars de la ciutat han participat d’aquesta jornada que ha finalitzat a l’Albereda amb una contacontes

MÉS FOTOS
Xàtiva celebra el correllengua i l’entrega dels premis de Narrativa i Poesia Breu 9 d’Octubre - (foto 2)

Aquest matí s’ha celebrat a Xàtiva el tradicional correllengua en el qual han participat els diferents centres escolars de la ciutat, culminant amb l’entrega de premis de la XXXIII edició dels Premis de Narrativa i Poesia Breu 9 d'Octubre.

La jornada, organitzada des dels departaments d’Educació i Política Lingüística, s’ha iniciat amb una cercavila amb tabals i dolçaines que ha anat arreplegant en dos recorreguts a l’alumnat de les escoles participants: Martínez Bellver, Taquígraf Martí, Ntra. Sra. de la Seo, La Immaculada, Attilio Bruschetti, Pla de la Mesquita i Gozalbes Vera. El correllengua ha finalitzat amb una sessió de contacontes a càrrec de Núria Urioz, la qual ha precedit al lliurament dels premis de Narrativa i Poesia Breu 9 d’Octubre.

Han estat reconegudes, per part de 5è de Primària, Carla Pont Cuenca (Ntra. Sra. de la Seo), Júlia Aznar Ordiñana (col·legi Claret) i Albert Blasco Ferrer (Attilio Bruschetti) mentre que de 6è de Primària han resultat guanyadores les obres d’Empar Taengua Alfaro (La Immaculada), Ainara Sanchis Prats (Martínez Bellver) i Julia Ventura Esplugues (Gozalbes Vera). Els premis han consistit en un lot de llibres i un diploma per a cada persona guanyadora, entregats per part de l’alcalde Roger Cerdà, la regidora d’Educació Amor Amorós i el regidor de Política Lingüística Alfred Boluda.

El jurat ha estat conformat per la tècnica d’Animació Sociocultural de l’Ajuntament de Xàtiva Soledat Colomer Belda, pel tècnic de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva Isidre Muñoz García i per la tècnica psicòloga de l’Ajuntament de Xàtiva Mª Pilar Morales Gallego.

Acte institucional 9 d’Octubre

Cal recordar que el el proper dilluns 9 se celebrarà a la porta de l’Aljama de l’ermita de Sant Josep l’acte institucional amb motiu del 9 d’Octubre, en el qual s’atorgaran els reconeixements a l’esportista Judith Tortosa i al músic Manolo Miralles, aquest últim a títol pòstum.

L’acte s’iniciarà a les 12 hores i durant el mateix també es realitzarà una ofrena de corones de llorer per part de les persones guardonades. També participaran el Quartet de Corda Vernissa, la Colla de Tabaleters i Dolçainers de La Socarrà, la Muixeranga de Xàtiva i el grup de Danses Socarrel.

 

Pujar