elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva augmentarà en 2024 el pressupost de Benestar Social fins als 4,2 milions convertint-se en l’àrea amb més recursos

Xàtiva augmentarà en 2024 el pressupost de Benestar Social fins als 4,2 milions convertint-se en l’àrea amb més recursos
  • L’increment, de 1,14 milions respecte al present any, respon principalment a l’increment de l’atenció primària i al Centre de Dia Comarcal

La partida de Benestar Social per als pressupostos de 2024 s’incrementarà en 1,14 milions d’euros respecte al present any, i arribarà fins al 4,2 milions d’euros. D’aquesta manera Benestar Social passarà a ser per primera vegada la partida a la qual l’Ajuntament de Xàtiva destinarà més recursos econòmics, superant l’àrea de Policia Local.

Aquest augment respon a la intenció de l’Ajuntament de Xàtiva de reforçar els serveis socials, principalment l’atenció a les persones majors, les persones discapacitades, els serveis familiars i els serveis de protecció i atenció a la infància, assegurant així la millora de la qualitat de vida de les persones que més ho necessiten per la seua situació social.

L’increment respon principalment a la subvenció signada amb la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge del Contracte Programa per als serveis d’atenció primària bàsica, que s’incrementa en quasi 500.000 euros fins aplegar als 1,49 milions, el que suposa un augment del 50%. Amb aquest contracte programa es financen els serveis de l’atenció primària de caràcter bàsic i els serveis de competència local específics.

A aquestes xifres cal sumar els 1,01 milions d’euros destinats per part de la Generalitat dins del Programa Convivint a la construcció del futur Centre de Dia Comarcal (amb un increment de 623.000 euros), el qual s’ubicarà al carrer Forn del Vidre, junt al Centre Ocupacional Aspromivise, i que estarà destinat a l’atenció de persones amb diversitat funcional. Amb aquesta nova instal·lació social es donarà servei a quaranta persones que en aquest moment no poden gaudir d’aquest recurs per no tindre plaça o han de desplaçar-se més de mitja hora al dia per poder rebre aquest servei.

Altres partides de Benestar Social que s’incrementen de cara al proper exercici són la corresponent a personal (capítol 1) que augmenta en 288.000 euros fins als 1,5 milions; i la despesa corrent (capítol 2), que augmenta en 209.000 euros fins arribar als 1,48 milions d’euros.

«Volem posar de manifest el permanent increment dels recursos destinats a polítiques socials per part d’aquest ajuntament, ja que en 2024 els pressupostos per a aquesta àrea superaran els 4 milions d’euros convertint-se en la major àrea de despesa de l’Ajuntament», ha indicat el regidor d’Hisenda Ignacio Reig, qui ha afegit que «els serveis socials són la primera línia per a poder combatre la pobresa i l’exclusió social, un objectiu prioritari per a aquest Ajuntament».

 

Pujar