elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva atorga els III Premis a l'Ús del Valencià en el Comerç Local

Xàtiva atorga els III Premis a l'Ús del Valencià en el Comerç Local
  • La Tenda de l’Estudiant ha rebut el primer premi amb una dotació de 1.000€ per la seua tasca de potenciar, valorar i guardonar la llengua pròpia

L’Ajuntament de Xàtiva, amb la col·laboració de la Diputació de València, ha premiat quatre comerços en els III Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local per la seua tasca de potenciar, valorar i guardonar la llengua pròpia en els establiments comercials.

Ahir dimecres va tindre lloc l’entrega de premis a les 20.30 hores en la Casa de Cultura on van assistir els representants dels comerços premiats i el regidor de Política Lingüística, Alfred Boluda Perucho.

El primer premi ha sigut per a La Tenda de l’Estudiant amb 1.000 €; el segon premi per a A Tarús, amb 900 €; el tercer premi per a El Mirador del Passatge, amb 800 €; i el quart premi per a la Societat Musical La Primitiva Setabense. Escola de Música La Vella, amb 700 €.

El premi establia una única modalitat on es reconeixia l’ús del valencià en la retolació, tant exterior com interior, i en el material imprés. Al guardó s’hi podia presentar qualsevol comerç, empresa o servei que desenvolupara la seua activitat en un establiment ubicat a Xàtiva, tant per persones físiques com jurídiques, a excepció d’aquelles premiades a les convocatòries de 2021 i 2022.

El regidor de Política Lingüística, Alfred Boluda Perucho, ha expressat: “Aquesta és la tercera edició dels premis i la voluntat de l'Ajuntament de Xàtiva és continuar fent aquesta iniciativa en els pròxims anys. És importar fomentar l’ús social del valencià en tots els àmbits, per la qual cosa animem els comerciants i les comerciantes a utilitzar el valencià en els seus locals".

 

Pujar