elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres empreses opten al nou contracte de neteja viària i recollida de residus de Xàtiva

Tres empreses opten al nou contracte de neteja viària i recollida de residus de Xàtiva
  • El contracte supera els 32 milions d’euros, sent el de major quantia de tota la legislatura

La mesa de contractació de l’Ajuntament de Xàtiva ha obert aquest dilluns les ofertes presentades pel que fa al nou contracte del servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de la ciutat. Finalment, un total de 3 licitadors, amb seu a València, Barcelona i una multinacional d’origen francés, opten a l’adjudicació d’aquest contracte, el més important de tota la legislatura a nivell econòmic, ja que ascendeix a 32,28 milions d’euros repartits en una dècada.

Cal recordar que el plenari municipal del passat mes de febrer va aprovar per unanimitat iniciar aquest expedient de contractació del servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans per procediment obert. El plec de condicions contempla aspectes importants com ara la implantació del cinquè contenidor i el servei de porta a porta per al nucli antic de Xàtiva.

A més a més, es contemplen altres millores com ara la incorporació de vehicles elèctrics que minimitzen l’impacte ambiental, un programa d’educació ambiental, el subministrament de recipients per a la recollida porta a porta prevista al nucli antic, la renovació de contenidors i la notable millora del servei de neteja amb l’increment de les freqüències i els mitjans utilitzats tant a la ciutat com als jardins i les zones verdes, les pedanies, els polígons industrials i les entrades a la ciutat.

La regidora de Gestió de Residus, María Beltrán, ha declarat que «es tracta del contracte més important, econòmicament parlant, de tota la legislatura, a més de ser un contracte d’absoluta necessitat i urgència. Recordem que seguim amb el contracte heretat del govern anterior al 2015, un contracte deficient amb retallada en pressupost i recursos humans, els resultats del qual a la vista estan de tota la ciutadania», ha explicat Beltrán, qui ha recordat que el plec va ser paralitzat «a conseqüència d’un recurs administratiu que ha comportat un retard, i que es va resoldre a finals de setembre».

 

Pujar