elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’inicia el termini de presentació de candidatures a Reina de la Fira d’Agost 2024

S’inicia el termini de presentació de candidatures a Reina de la Fira d’Agost 2024
  • La principal novetat és que les persones acompanyants tant de la Reina com de la Cort d’Honor no tindran requisit de gènere

MÉS FOTOS
S’inicia el termini de presentació de candidatures a Reina de la Fira d’Agost 2024 - (foto 2)

Xàtiva inicia hui la presentació de sol·licituds d’aspirants a cobrir el càrrec de Reina de la Fira d’Agost 2024, el qual finalitzarà el proper 7 de juny.

Aquesta presentació està regida per unes bases que determinen els criteris de selecció. En primer lloc, per a ser Reina de la Fira cal ser una dona natural de Xàtiva, tindre a la residència habitual a la ciutat o estar-hi empadronada, i ser major de 18 anys.

La candidatura es manifestarà mitjançant la presentació de la sol·licitud per registre d’entrada a l’Ajuntament de Xàtiva per la seu electrònica: https://xativa.sedelectronica.es. A la sol·licitud es consignaran, necessàriament, els noms, cognoms i DNI de la Reina de la Fira i de la Cort d’Honor, composta per quatre dones i cinc persones acompanyants i que hauran de regir-se per aquestes mateixes bases. A més, en cas de presentar candidatura a Reina de la Fira, no podrà aparèixer com a dama d’una altra candidata i viceversa.

El termini d’inscripció finalitza el 7 de juny, també inclòs, i no s’admetrà cap sol·licitud presentada fora d’aquest termini establert, que podrà ser prorrogat per motius especials.

Per a la candidatura no s’exigeix cap titulació acadèmica o cap altra circumstància que condicione la igualtat d’oportunitats entre les dones de Xàtiva aspirants al càrrec. A més, l’Ajuntament aportarà una ajuda econòmica de 3.000 euros a la Reina de la Fira i de 1.500 euros a cadascuna de les dames. Per la seua banda, les persones acompanyants rebran la insígnia de l’escut de la ciutat de Xàtiva.

Finalment, les bases esmenen que les condicions personals que distingiran la candidata seleccionada seran determinades pel jurat encarregat de la selecció.

«Aquest any hi ha una novetat pel que fa a l’elecció de la Reina de la Fira i la seua Cort, i és que les persones que les acompanyen  no hauran de ser necessàriament homes. Cal ser conseqüents amb l’avanç social i per això no tenia sentit fer aquesta distinció de gènere», ha manifestat la regidora de Cultura Festival Maria Beltrán, qui ha convidat «a totes aquelles persones que vulguen a presentar-se i així poder gaudir i viure la Fira de Xàtiva d'una forma diferent».

Pujar