elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La polonesa Anna Trojanowska guanya la XVII Biennal Internacional de Gravat Josep de Ribera de Xàtiva 2023

La polonesa Anna Trojanowska guanya la XVII Biennal Internacional de Gravat Josep de Ribera de Xàtiva 2023
  • El jurat ha atorgat també dues Mencions d’Honor “per la seua qualitat” a la italiana Michela Mascarucci i l’espanyol Tomàs Pariente Dutor

La polonesa Anna Trojanowska ha guanyat la XVII Biennal Internacional de Gravat Josep de Ribera de Xàtiva 2023 amb l’obra titulada «HINDSIGHT BIAS_01», realitzada amb tècnica de litografia sobre marbre de Carrara. El premi està dotat amb 5.000 €.

Anna Trojanowska va nàixer en 1978 a Worclaw, Polònia. És doctora per l'Acadèmia de Belles Arts i Diseny de Worclaw i fins al 2015 va treballar com a professora assistent al Studio of Lithography and Graphics’ Promotion. Des del 2020 treballa com a professora i com a personal de recerca a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. A més ha obtingut nombrosos reconeixements a la seua trajectòria artística, on destaquen, entre altres, el primer premi a la Biennal Internacional de disseny gràfic de Tirana, l’any 2022; el primer premi al concurs de Gràfica Italiana a Padova, l’any 2021; el primer premi al 8é International Miniature Print Biennale Exhibition d’Ottawa, al Canadà l’any 2020; el primer premi a la Biennal TGB-eMe Miniestampa 2019, a Mèxic DC; o el primer premi al 46é International Print Award Carmen Arozena 2018, a Madrid.

Els membres del jurat també ha decidit atorgar dues Mencions d’Honor «per la seua qualitat» a l’obra de la italiana Michela Mascarucci, titulada «Pendolo», realitzada en tècnica d’aiguafort i aiguatinta sobre placa de zinc; i a l’obra de l’espanyol Tomás Pariente Dutor, titulada «Strips after Richter», realitzada en tècnica d’aiguatinta i punta seca sobre paper.

El jurat està format per Marta Pina Martínez, llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, dissenyadora, il·lustradora i especialista en gravat i sistemes d'estampació; per Hortensia Mínguez García, llicenciada en Belles Arts, especialista en gravats i sistemes d'estampació i doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València; i per Sergio Luna Lozano, llicenciat en Belles Arts i doctor per la Universitat Politècnica de València, que a més és professor i investigador en la Universitat Miguel Hernández d'Alacant.

L’acte d’inauguració de la XVII Biennal Internacional de Gravat Josep de Ribera de Xàtiva 2023 tindrà lloc demà dimecres 8 de novembre a les 20.00 h a la Casa de Cultura de Xàtiva. Les obres estaran exposades fins al 28 de novembre a la Sala de les Columnes.

Pujar