elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

63 persones treballaran en projectes de formació i ocupació a Xàtiva durant 2023

63 persones treballaran en projectes de formació i ocupació a Xàtiva durant 2023
  • Més d’1,25 milions d’euros destinats a Xàtiva en subvencions de Labora i el Fons Social Europeu per als programes mixtos d’ocupació i formació

L’Ajuntament de Xàtiva ha intensificat la creació d’ocupació gràcies als projectes mixtos d’ocupació i formació, cofinançats per Labora i el Fons Social Europeu. Per al proper exercici 2023, està previst que un total de 63 persones, entre alumnes i personal directiu, administratiu i docent, troben ocupació en distints projectes promoguts per l’Ajuntament de Xàtiva. Demà mateix arranquen els dos primers projectes que suposaran l’inici d’un any de feina i formació per a 26 persones.

D’altra banda, aquest matí s’ha celebrat l’entrega de diplomes als participants en un altre dels projectes municipals que han estat funcionant durant el present exercici. Es tracta de les alumnes del projecte «Joventut amb futur», integrat per 10 persones menors de 30 anys que s’han format en el camp de l’administració. En aquest mateix projecte, emmarcat en el programa T’Avalem, també han treballat 3 persones més durant un any; el personal directiu, administratiu i docent de «Joventut amb futur».

En l’acte d’entrega de diplomes han participat la regidora de Joventut, Lena Baraza i l’alcalde Roger Cerdà, qui ha animat als i les assistents per tal que aprofiten l’experiència d’un any de treball en l’administració pública per a concursar en les distintes ofertes d’ocupació pública que preveu llançar l’Ajuntament de Xàtiva durant els pròxims mesos, ja que, segons ha explicat Cerdà, «aquestes ofertes van a produir-se en concurrència competitiva i generaran borses de treball que s’utilitzaran per aquest ajuntament i altres. Són magnífiques oportunitats que heu d’aprofitar», els ha dit l’alcalde.

A més d’aquest projecte, durant 2022 han estat funcionant altres dos; «Escorxador viu 21-22», també per a menors de 30 anys, i «Xàtiva treballa 21-22». Al remat, 39 llocs de treball generats en el marc dels programes mixtos d’ocupació i formació durant 2022 i 63 llocs més que es generaran durant 2023.

Ocupació per a dones

Un dels projectes que veurà la llum en 2023 és «Dones amb futur». Aquest Projecte s'emmarca en les polítiques d'ocupació que està desenvolupant l'Ajuntament de Xàtiva dirigides a les dones. 10 dones participaran en un programa mixt d'ocupació i formació de caràcter temporal, d'un any de durada, que té com a principal objectiu, millorar l'ocupabilitat de les dones desocupades. Per a això, es realitzaran especialitats formatives, de nivell I, dirigides a l’obtenció de certificats d’operacions de gravació i tractament de dades i documents i d’activitats administratives en la relació amb el client. Aquest projecte compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana de prop de 250.000 euros.

Es preveu que les alumnes treballadores presten servei en les instal·lacions municipals i consergeries dels col·legis públics, així com en altres àrees de l'Ajuntament i, fins i tot, queda oberta la possibilitat d’establir convenis de col·laboració amb altres entitats per a la realització de pràctiques formatives. Les funcions que realitzaran aquestes dones es correspondran amb diverses tasques relacionades amb els continguts de la formació rebuda, com ara ordenació de documents, atenció telefònica, preparació de documentació per al seu enviament, fotocòpies i enquadernacions, enviar faxos i correus electrònics, etc.

A aquest projecte se sumaran tres més al llarg del proper exercici: «Xàtiva Treballa 22-23», «Escorxador viu 2023» i «Joventut amb futur 2023». Aquestes tres iniciatives agrupen a 50 persones més, entre alumnes treballadors, personal directiu, d’administració i docent. En total, 63 llocs de treballs i més d’1,25 millons d’euros en subvencions destinades a Xàtiva pels programes mixtos d’ocupació i formació de Labora i el Fons Social Europeu.

Pujar