elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els participants en el Programa T'acompanye desbrossen la Costa del Castell de Xàtiva

Els participants en el Programa T'acompanye desbrossen la Costa del Castell de Xàtiva
  • Des de la seua posada en marxa en 2017, el programa ha ajudat a millorar l'ocupabilitat de més de 400 persones

MÉS FOTOS
Els participants en el Programa T'acompanye desbrossen la Costa del Castell de Xàtiva - (foto 2)
Els participants en el Programa T'acompanye desbrossen la Costa del Castell de Xàtiva - (foto 3)

16 persones participants en el Programa T’acompanye, itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social, han dut a terme tasques de desbrossament en l'entorn del Palau de l'Aljama, situat a la Costa del Castell de Xàtiva. Es tracta d'un actuació de manteniment d'una zona d'alt valor històric i paisatgístic que concentra la major part de les visites turístiques  que es dirigeixen al castell. Aquesta activitat dóna contingut a les pràctiques formatives dels participants en el taller de manteniment de parcs i jardins i sostenibilitat ambiental que va començar el passat 7 d'octubre, dins de la planificació de l'oferta de cursos del Programa T'acompanye. Anteriorment, els participants en el taller van dur a terme el condicionament del Castell Menor, de manera prèvia la seua reobertura després de la finalització de les obres de reconstrucció de la Torre de l'Esperó. Els treballs, que es realitzen sota la tutela de l'oficial d'obra i jardineria que actua com a formador del taller, han contribuït a millorar notablement l'estat d'aquest indret.                            

L'objectiu final de la iniciativa és la millora de l'ocupabilitat dels participants en el programa, els perfils dels quals aglutinen diferents col·lectius vulnerables, tant joves com dones, aturats de llarga durada o persones amb diversitat funcional. La finalitat que es persegueix és la integració i la millora d'oportunitats per a trobar feina per a persones dels sectors mes desfavorits i que presenten majors dificultats en la inserció sociolaboral. Aquesta formació s'imparteix de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13h. El taller finalitzarà el pròxim 12 de novembre. Els seus participants es beneficien d'una beca d'assistència a la formació, quantificada en 10 euros al dia. A la finalització dels tallers, s'expedeix un títol que certifica les hores realitzades per cada alumne. L'actuació està cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana  2014-2020.

Recentment, la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, va fer pública la concessió d'una subvenció de 133.928,56 euros per al finançament de l'edició 2019 del Programa Itineraris de l'Ajuntament de Xàtiva. El programa d'itineraris formatius per a la inserció laboral està dissenyat per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Xàtiva. Aquestes ajudes cobriran la tercera edició d'un programa pioner que va començar a 2017. Gràcies a aquest programa, al voltant de 400 persones de diferents segments d'edat han pogut obtenir formació laboral i una remuneració durant el temps de durada de l'activitat. Durant aquest període, un 50% de les persones participants s'han insertat al mercat laboral, mentre que el 90% ha millorat la seua ocupabilitat mitjançant la realització de cursos i tallers conductuals, competencials i tècnics.

Pujar