elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pare i fill simulen el robatori de 1.200 ruscos a Xàtiva per a cobrar del segur 96.000 euros

Pare i fill simulen el robatori de 1.200 ruscos a Xàtiva per a cobrar del segur 96.000 euros
  • En els últims anys havien estafat 20.000 euros a l'assegurança pels mateixos fets i van rebre ajudes d'Europa per valor de 45.000 euros

MÉS FOTOS
Pare i fill simulen el robatori de 1.200 ruscos a Xàtiva per a cobrar del segur 96.000 euros - (foto 2)

La Guàrdia Civil de València deté a Xàtiva a dues persones que pretenien estafar al segur 96 000 euros pel fals robatori dels seus ruscos. A més, en els últims anys, haurien estafat 20 000 euros per aquests mateixos fets, a part de rebre ajudes de la Unió Europea per valor de 45 000 euros.
Els fets van tenir lloc el mes de juny passat en una finca de la localitat d'Ontinyent (València), quan la Guàrdia Civil, en el marc de l'Operació ‘CLARICOL’ va donar principi a les investigacions, encara que ja es trobaven després de la pista dels detinguts per sospites de la comissió d'un possible delicte.

Els autors, un pare i un fill, van simular el furt de 1200 ruscos en dependències de la Policia Nacional amb la intenció de cobrar els 96 000 euros de l'assegurança. Va ser llavors quan els agents de la Guàrdia Civil, que ja es trobaven després de la seua pista, van descobrir que els detinguts falsificaven les guies de trasllat, fent creure a l'Oficina Comarcal d'Agricultura i Ramaderia que el cens de ruscos era major del real, sol·licitant ajudes de la Unió Europea per les quals van cobrar un total de 45 000 euros.

Els detinguts s'encarregaven de l'esborrat de la numeració dels ruscos per a dificultar la labor investigadora i encobrir la comissió del delicte.

Els agents de la Guàrdia Civil van comptar amb la col·laboració del detectiu privat de la companyia asseguradora que, després de les nombroses denúncies presentades pel furt de ruscos, va decidir investigar l'assumpte. Segons l'informe d'aquest, els detinguts haurien cobrat de l'assegurança per la sostracció de ruscos un import de més de 20 000 euros.

El passat 23 de juny es va procedir a Xàtiva a la detenció de 2 homes, un de 22 anys i un altre de 44, tots dos de nacionalitat espanyola, als qui se'ls imputen els següents delictes: simulació de delicte, falsedat documental i estafa en grau de temptativa.

La investigació ha sigut duta a terme per l'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Xàtiva.

Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 d'Ontinyent.

Pujar