elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La música serà protagonista a la Fira Borja amb sis concerts en diferents espais de la ciutat

La música serà protagonista a la Fira Borja amb sis concerts en diferents espais de la ciutat
  • El Gran Teatre de Xàtiva acollirà el diumenge 5 de novembre l’estrena de l’obra «Regina. El poder de les dones» de Capella de Ministrers

Aquesta setmana tindrà lloc a Xàtiva una nova edició de la Fira Borja, la qual coparà els carrers i espais de la ciutat des del dimecres dia 1 fins al diumenge 5 de novembre. Un any més, el Festival Internacional de Música tornarà a cobrar protagonisme amb la realització de sis concerts.

El plat fort haurà d’esperar fins al dia 5 de novembre a les 19 hores, data en la qual el Gran Teatre de Xàtiva acollirà l’estrena de l’obra «Regina. El poder de les dones». La representació, oberta per a tots els públics, té la signatura de Capella de Ministrers i de la companyia internacional Transfermove, amb la direcció musical de Carles Magraner i la direcció escènica de Toni Aparici.

«Regina» és un espectacle mutidisciplinar que conta la història de les dones que durant l’Edat Mitjana van ocupar posicions de poder com a reines d’Europa i exerciren com a reines consorts, prioritzant la seua responsabilitat de procurar descendència al llinatge. Malgrat això, la seua importància real sovint s’ha obviat, tot i que van exercir un paper clau com a conselleres en assumptes d’Estat i fins i tot com a regents en absència del rei, intercedint en conflictes polítics i bèl·lics i oferint solucions pacífiques. També van ser importants mecenes artístiques, donant suport a artistes i fomentant la producció cultural, sense oblidar a tantes altres dones creadores i intèrprets la contribució de les quals ha estat sovint menyspreada.

Però no serà aquesta l’única cita musical de la setmana. El dimecres 1 de novembre encetarà la Fira Borja a l’església de Sant Feliu (19h) el concert «Llum i color del teclat mediterrani», a càrrec d’Arturo Barba (organista Catedràtic del Conservatori Superior de Música de València) i Nicolò Sari (organista titular de San Trovaso de Venècia). Posteriorment hi haurà una degustació de dolços.

Per al divendres 3 de novembre està prevista l’actuació «Xarxes», (19:30h, Convent de Sant Domènec), a càrrec de Jonathan Ross Parkin a la guitarra i Jesús Navarro Rodrigo com a vocal; mentre que el dissabte 4 de novembre tindrà lloc una doble cita: «El concierto secreto» a càrrec de Las monjas músicas (Laia Blasco com a vocal, Juliette Commeaux a l’arpa i Marina Ares en la dansa) a les 12 hores a Sant Agustí, i «Música en temps del Papa Luna» a càrrec de Capella de Ministrers amb direcció de Carles Magraner (20h, Convent de Sant Domènec) per commemorar el 600 aniversari de la seua mort.

Per últim, el diumenge 5 de novembre de matí (12h), tindrà lloc a Sant Domènec el concert «Batteries de Tambours» amb instruments històrics per a expressar-se al segle XXI, a càrrec de l’Arbreau Project.

Cal destacar que l’entrada a tots els concerts és gratuïta, fins completar aforament.

Pujar