elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

3,31 milions d’euros ha invertit el govern de Xàtiva en els darrers anys en les instal·lacions esportives de la ciutat

  • Les ajudes als clubs esportius han augmentat un 60,5% des de 2015, passant dels 218.000 euros amb el PP als 350.000 actuals

"El Partit Popular menteix una vegada més a la ciutadania de Xàtiva, convertint-se malauradament en una pràctica ja habitual cada setmana per tal de difamar a l’equip de govern", així ho comuniquen des del consistori este dilluns.

En els darrers anys l’Ajuntament de Xàtiva ha invertit un total de 3,31 milions d’euros en instal·lacions esportives a la ciutat: 2,2 milions d’euros per al nou pavelló esportiu Pilar Larriba, 314.000 mil euros per al canvi de gespa a Les Pereres i al Paquito Coloma, i 800.000 euros per al cobriment de la piscina de Les Pereres. Cal recordar, a més, la situació amb la qual es va trobar el govern amb la seua entrada en 2015 pel que fa als sobrecostos de la Ciutat de l’Esport, que inicialment anava a suposar una inversió de 7,7 milions d’euros i va acabar costant-li al voltant de 13 milions d’euros als ciutadans i les ciutadanes de Xàtiva. De fet, en 2019 encara es van haver d’abonar 1,3 milions d’euros en concepte de liquidació d’obra, obres de reparació en garantia, obres complementàries i obres d’habilitació del «Pitch and put», una zona del poliesportiu que mai es va arribar a finalitzar.

Respecte a les ajudes als clubs esportius de la ciutat, cal recordar que aquest any 2024 s’han augmentat fins als 350.000 euros les ajudes als clubs de la ciutat, convertint-se en la xifra més alta de la història. Es tracta d’un increment del 20,6% respecte a 2019 i del 60,5% respecte a 2015, amb el govern popular, quan aquestes ajudes no arribaven ni als 220.000 euros. Sense anar més lluny, en 2012 la línia C d’aquestes ajudes (corresponent als clubs esportius) era de 73.000 euros, mentre que aquest 2024 aquestes subvencions ascendeixen als 137.000 euros.

Pel que fa al monitor de les Pereres, abans de 2015, amb el govern popular, no existia cap persona amb titulació responsable del gimnàs. Aquesta figura es va instaurar amb el govern progressista, passant en els darrers mesos de 10 a 15 hores setmanals.

El regidor d’Esports Vicent Lluch ha manifestat que «l’únic que sap fer el PP és mentir. Aquest govern porta nou anys de gestió compromesa amb l’esport de Xàtiva i les seues instal·lacions, com demostra la posada en marxa del nou pavelló Pilar Larriba, de la piscina coberta de Les Pereres o del canvi de gespa als camps municipals. Cal recordar també que abans de 2015, amb el govern del PP, no existia la figura del monitor en el gimnàs i s’havia de pagar per l’ús de les instal·lacions». Lluch ha afegit que «aquest any comptem amb 350.000 euros en subvencions als clubs, la xifra més alta de la història a la nostra ciutat, mentre que la realitat del PP en la gestió de les subvencions esportives la podem veure en les subvencions de la Diputació de València als clubs esportius, on les de 2023 encara no s'han pagat i les de 2024 ni tan sols s'han convocat, a més de tardar més de dos anys en pagar subvencions directes a esdeveniments esportius. Lliçons les justes».

Pujar