elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Xàtiva rep els projectes finalistes per al disseny del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals

L’Ajuntament de Xàtiva rep els projectes finalistes per al disseny del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals
  • Les propostes són anònimes i serà ara el jurat qui les valore per tal de dirimir el resultat del concurs, que s’anunciarà a finals de setembre o principis d’octubre

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Xàtiva rep els projectes finalistes per al disseny del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals - (foto 2)

Aquest dilluns s’ha procedit a l’Ajuntament de Xàtiva a la recepció dels cinc projectes finalistes per tal de portar a terme el disseny del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC).

Les propostes, que són anònimes i que vénen amb una memòria descriptiva, compten en aquesta segona fase amb panells informatius en els quals ve representada la proposta arquitectònica, a més d’una proposta d’organització d’accessos, circulacions i integració de l’entorn.

Cal recordar que en juny d’aquest any es van anunciar els cinc finalistes a aquest concurs, que van resultar ser UTE Saurina, UTE Ramon Esteve, UTE Aquidos i 2BMFG, Galiano Garrigós i UTE Josep Vte. Lluch i Fco. Jurado. Des d’aquell moment es va obrir un període de 40 dies naturals per a l’aportació de les propostes que hui s’ha procedit a obrir, i està previst que a finals de setembre o principis d’octubre s’anuncie el projecte guanyador, després de l’anàlisi de les propostes per part del jurat.

El jurat està conformat per l’alcalde Roger Cerdà en qualitat de president i sis vocals: un arquitecte designat per Conselleria de Justícia, un arquitecte designat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana, un arquitecte de l’Ajuntament de Xàtiva, un arquitecte vinculat a la conservació i restauració de béns històric-artístics, un arqueòleg designat per la Conselleria de Cultura i un historiador de l’art designat per la Universitat de València.

El concurs per la disseny del CRAC, que s’ubicarà al Reial Monestir de Santa Clara en ple centre de la ciutat, compta amb un pressupost de 500.000 euros dels quals 484.000 aniran a parar a l’estudi guanyador per a la redacció dels projectes bàsics i d’execució i per a la direcció de les obres. A més a més, també hi haurà premis en metàl·lic per a la resta de propostes finalistes: 6.000 euros per al segon classificat, 4.000 per al tercer, 3.000 per al quart i 2.000 euros per al cinquè.

Pujar