elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Xàtiva premia huit comerços de la ciutat per la promoció i ús del valencià als seus establiments

L’Ajuntament de Xàtiva premia huit comerços de la ciutat per la promoció i ús del valencià als seus establiments
  • Llibreria la Costera ha estat la guanyadora d’aquesta segona edició dels Premis, seguida per l’Horta del Carlampio i el Centre Dental Moscardó

’Ajuntament de Xàtiva ha entregat aquest divendres els II premis a l’Ús del Valencià en el comerç local de Xàtiva, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de Cultura amb la presència de l’alcalde Roger Cerdà.

En total s’han atorgat huit premis entre els comerços que han participat d’aquesta iniciativa, amb una inversió municipal de 4.000 euros. L’acció té com a finalitat potenciar, valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials.

El primer premi, dotat amb 650 euros, ha recaigut en la Llibreria la Costera, mentre que el segon premi ha sigut per a L’Horta de Carlampio (620) i el tercer per al Centre Dental Moscardó (580). El quart premi ha sigut per a l’Acadèmia Rytmus Xàtiva (530) i el cinquè per a Moscardó Golocash (480). La resta de negocis premiats han estat la Senda del Corredor (6é, 430 euros), Confeccions Esplugues (7é, 380 euros) i Segle XVIII (8é, 330 euros).

Per a valorar aquests premis s’ha tingut en compte la retolació (interior i exterior) i el material imprès de l’establiment (cartes i menús diaris, bosses comercials, factures i albarans, fullets comercials i publicitaris, etiquetatge, adhesius i embolcalls, publicitat en mitjans de comunicació o associacions, etc).

Cal tindre en compte que les empreses premiades en la convocatòria de l’any 2021 no podien presentar-se a aquesta segona edició del premi, organitzat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la regidoria de Política Lingüística amb la col·laboració de la Diputació de València.

«La intenció de l’Ajuntament és seguir promovent aquesta iniciativa en els propers anys, per la qual cosa animem als comerciants a emprar el valencià en els seus locals» ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha incidit en que «la iniciativa pretén valorar i estimular l’ús del valencià en el sector comercial de la nostra ciutat».

Pujar