elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Xàtiva obri el termini d’inscripció per a la nova edició del programa Jove Oportunitat

L’Ajuntament de Xàtiva obri el termini d’inscripció per a la nova edició del programa Jove Oportunitat
  • Aquest programa busca combatre l’abandonament educatiu i orientar a la joventut tant a nivell social com laboral

Xàtiva acollirà una vegada més el programa Jove Oportunitat (JOOP), actuació inclosa en el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 en el qual s’adscriu la categoria de «Programes de Segona Oportunitat», sent cofinançada al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana a través de l’Insitut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Els participants d’aquest programa són joves amb baix nivell de formació, amb titulació inferior a Batxillerat o a Formació Professional de grau Mitjà. El perfil dels i les joves és molt variat, i va des de joves que es troben en un moment de desorientació i es pregunten què fer amb el seu futur fins als que es troben envoltats per sentiments de negativitat o rebuig cap a l’escola i l’educació.

L’objectiu del programa és la reducció de l’abandonament educatiu primerenc, apuntant a la consecució de l’obtenció d’un títol de FP de Grau Mitjà, ja que les persones sense formació són més propenses a entrar a formar part durant la vida adulta del col·lectiu de persones en risc d’exclusió.

El termini d’inscripció ja està obert, i les places són limitades. Les sessions tindran una durada de 5 hores diàries, de dilluns a divendres, i es realitzaran a la Casa de la Joventut. Aquesta iniciativa destaca per combinar estratègies de coaching grupal i individual per a la construcció d’un projecte de vida, amb l’orientació laboral sobre les diferents famílies professionals, amb visites a empreses on podran analitzar els diferents perfils professionals i les vies d’accés o requisits per a eixos llocs de treball.

Per a més informació es pot contactar amb la Casa de la Joventut a través del correu electrònic, el telèfon o les xarxes socials d’Info Jove.

Pujar