elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament convoca els III Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva

L’Ajuntament convoca els III Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva
  • Es repartiran 4.000 euros en premis i les sol·licituds es poden presentar des de hui fins al divendres 23 de juny

L’Ajuntament de Xàtiva ha convocat els III Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva, organitzats des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la regidoria de Política Lingüística, amb la col·laboració de la Diputació de València.

La concessió de premis a l’ús del valencià en el comerç local és una acció que té com a finalitat potenciar, valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia als establiments comercials. E      s donaran un total de cinc premis amb una dotació pressupostària de 4.000 euros repartits en: 1.000 euros per al primer premi, 900 euros per al segon, 800 euros per al tercer, 700 euros per al quart i 600 euros per al cinquè premi.

S’estableix una única modalitat de premi, a l’ús del valencià en la retolació i el material imprès de l’establiment o negoci. Es tindrà en compte tant la retolació interior com la exterior i la dels vehicles; així com el material imprès com ara cartes i menús diaris, bosses comercials, factures i albarans, fullets comercials i publicitaris, etiquetatge, adhesius i embolcalls i publicitat en premsa, llibrets de falla o associacions.

Podrà presentar-se a aquest concurs qualsevol comerç, empresa i servei que desenvolupe la seua activitat en un establiment ubicat a Xàtiva, tant persones físiques com jurídiques, però amb una única sol·licitud per cadascuna d’elles. Les empreses guardonades a les convocatòries de 2021 i 2022 no podran presentar-se en la present edició.

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia hui dilluns 12 de juny i es perllongarà fins al divendres 23 de juny. La presentació de la sol·licitud i de la documentació necessària es farà a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva, mitjançant el tràmit «Sol·licitud per a participar en els III Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local de Xàtiva».

Amb la sol·licitud s’haurà d’acompanyar un dossier explicatiu amb els mèrits per l’ús del valencià al·legats (màxim 30 fulls) on s’inclouran fotos i dades que s’hagen de valorar així com el nom i l’adreça de l’establiment; certificat de l’entitat financera o certificat de la banca electrònica amb el número de compte on es vol que s’ingresse el premi; fotocòpia del NIF de l’establiment (o DNI en cas d’autònoms) i document que acredite la presentació en cas de que la sol·licitud siga presentada per una altra persona.

Pujar