14 de desembre de 2019 14/12/19

L’Ajuntament cedeix la Torrassa de la Muralla de Llevant per convertir-la en un observatori d’aus

L’Ajuntament cedeix la Torrassa de la Muralla de Llevant per convertir-la en un observatori d’aus - (foto 1)

  Ahir es va signar un conveni entre l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient, i les associacions "Bosc Primigeni Xàtiva" i "Societat Valenciana d'Ornitologia SVO-La Costera" que cedeix l'ús de la torrassa de la muralla de Llevant del Castell de Xàtiva per destinar-la a observatori municipal d'aus i naturalesa local.

  Les dues associacions s'ocuparan de la conservació, el manteniment i la neteja de l'immoble durant els quatre anys que, en principi, durarà el conveni de cessió.
  Les dues primeres plantes estaran destinades a albergar una exposició d'aus locals que s'obrirà al públic el primer i el tercer dissabte de cada mes de 10 a 14 hores; mentre que la tercera planta està destinada a l'ús propi de les associacions.

  Amb aquesta mesura, el consistori pretén donar resposta a les diverses peticions rebudes a la Regidoria per part de les associacions veïnals interessades en aquest immoble.
  A més d'atorgar-li un bon ús, el conveni de cessió ajudarà a preservar el valuós patrimoni de la ciutat, i a facilitar i fer més visible la tasca de les associacions naturalistes de Xàtiva que treballen per posar en valor el nostre entorn natural.

  ocultar
  L’Ajuntament cedeix la Torrassa de la Muralla de Llevant per convertir-la en un observatori d’aus
  Pujar