elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gisela Carpintero Alventosa i Gisela Huerta Cardos seran les Falleres Majors de Xàtiva 2025

Gisela Carpintero Alventosa i Gisela Huerta Cardos seran les Falleres Majors de Xàtiva 2025
  • L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha telefonat a les escollides, que pertanyen a les comissions Mercat i Cid-Trinitat

Gisela Carpintero Alventosa i Gisela Huerta Cardos seran les Falleres Majors de Xàtiva 2025. Hui ha tingut lloc a l’Ajuntament de Xàtiva la telefonada per part de l’alcalde Roger Cerdà a les qui seran les màximes representants falleres de la ciutat per al proper exercici. En la taula l’han acompanyat la regidora de Cultura Festiva Maria Beltrán i la presidenta de la Junta Local Fallera de Xàtiva Celia Gorrita Albiñana.

Gisela Carpintero Alventosa, de la falla Plaça del Mercat, serà la Fallera Major de Xàtiva per a l’exercici 2025. En el seu currículum faller destaca que va ser Fallera Major Infantil de Xàtiva l’any 2015, a més de ser membre de la seua comissió des del seu naixement en 2002. Allí també ha ostentat els càrrecs de Fallera Major Infantil (2011-2012 i 2012-2013) i de Fallera Major (2022-2023).

Per la seua part, la xiqueta Gisela Huerta Cardos, de la falla El Cid plaça de la Trinitat, serà la Fallera Major Infantil de Xàtiva 2025. Cal destacar que en aquest any 2024 ha sigut fallera major infantil de la seua comissió, a la que pertany des de 2014, i en la qual ha rebut el distintiu d’or.

Les candidates van realitzar aquest passat cap de setmana una jornada de convivència en la qual visitaren el museu faller de Sueca i també la muntanyeta dels Sants, a més de realitzar un simulacre de discurs de la Crida i una entrevista personal. També van atendre al llarg de la passada setmana a alguns mitjans de comunicació locals.

El jurat per a l’elecció de les Falleres Majors de Xàtiva 2025 ha estat conformat per Javier Boix (expresiden de la falla Avinguda 18 de juliol de Sueca) Josep Osca López (Historiador de l’art i vicepresident de Protocol de la Junta Local Fallera de Sueca),  Eva María Meseguer Martínez (indumentarista valenciana de Sueca), Mar Moncho Roselló (agent d’igualtat i Fallera Major de Dénia 2024), Marah Gamero Pereira (delegada de Corts de la Junta Local Fallera de Dénia), María Rosario Planelles Ramos (ex secretària de la Junta Local Fallera de Borriana) i Jose Poveda Chabrera (director, actor i president de la falla Quarts de Calatrava de Borriana).

 

Pujar