26 de gener de 2020 26/1/20

El Fons Valencià elegix la seua nova Junta Executiva per a la legislatura 2019-2023

El Fons Valencià elegix la seua nova Junta Executiva per a la legislatura 2019-2023 - (foto 1)
  • L’entitat municipalista nombra el seu nou equip directiu en una assemblea extraordinària a la que assisteixen prop de 50 regidors i regidores, així com alcaldes i alcaldesses del municipis socis

MÉS FOTOS
El Fons Valencià elegix la seua nova Junta Executiva per a la legislatura 2019-2023 - (foto 2)
El Fons Valencià elegix la seua nova Junta Executiva per a la legislatura 2019-2023 - (foto 3)
El Fons Valencià elegix la seua nova Junta Executiva per a la legislatura 2019-2023 - (foto 4)
El Fons Valencià elegix la seua nova Junta Executiva per a la legislatura 2019-2023 - (foto 5)

El Fons Valencià per la Solidaritat ha iniciat la seua nova legislatura 2019-2023 amb una nova Junta Executiva. Aquest acte, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Xàtiva en la vesprada de hui dijous, 3 d’octubre.

A l’acte han assistit la que fins a hui ha sigut la presidenta del Fons en la darrera legislatura, Xelo Angulo, així com la Secretària Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Belén Cardona, la Diputada de Cooperació Internacional de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, la Diputada d’Assessorament i Assistència a Municipis de la Diputació de València, Amparo Orts i al voltant de 50 regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses.

L’Assemblea Extraordinària ha estat marcada per un caràcter institucional però també emocional i d’agraïment per part de la presidenta eixint, Xelo Angulo qui ha volgut dedicar unes paraules a totes i tots els assistents. Angulo ha posat en valor la gestió feta pel seu equip executiu al cap davant del Fons perquè “els fets no enganyen, al llarg de la passada legislatura s’han adherit 24 nous ajuntaments, de les tres províncies, de totes les forces polítiques, municipis menuts en població. També em comptat amb incorporacions com les de València i Castelló de la Plana, com a referents de les grans ciutats” , apuntava la ja expresidenta del Fons.

I es que el Fons, en aquest moment, compta amb 112 ajuntaments i 9 mancomunitats com a membres, i la població representada pels municipis socis és de més de 2.200.000 d’habitants.

A més, Xelo Angulo, també ha fet un recorregut per aquelles fites aconseguides en la passada legislatura. Xelo Angulo ha remarcat la importància de “la participació i la implicació de la nostra entitat en els òrgans de l’administració autonòmica en matèria de cooperació, com són el Comité d’Ajuda Humanitària i Emergències de la Comunitat Valenciana (CAHE) i el Consell Valencià de Cooperació al Desenvolupament, on el Fons Valencià a més participa en la seua Comissió Assessora Permanent”.

El 25 aniversari de l’entitat i la Distinció de la Generalitat Valenciana, també han sigut un dels moments destacats per Angulo com a “màxim reconeixement que una entitat pot aconseguir a la Comunitat Valenciana per part de la Generalitat” i aquest sols es pot aconseguir gràcies al treball i l’activitat constant que el Fons ha realitzat durant els darrers anys.

Un treball que ha totalitzat en aquests darrers quatre anys 43 projectes de cooperació internacional i d’acció humanitària a països com ara Haití, Equador, Bolívia i El Salvador i en actuacions d’emergència a Territoris Sahrauís, Territoris Ocupats Palestins, Mali, Perú, Sahel i Síria.

Un treball de cooperació amb 24 contraparts locals amb les que s’ha recolzat els projectes i col·laboracions municipalistes principalment a  Bolívia, Equador i El Salvador. Projectes que busquen l’enfortiment dels equips juvenils indignes de Bolívia, donar suport a la creació i consolidació de Direccions de Gènere a l’Equador  o l’enfortiment de Consells Municipals Plurals a El Salvador, entre d’altres.

Finalment, la nova Junta Executiva del Fons Valencià sortida/escollida/ de/ en l’Assemblea Extraordinària de socis, per a la legislatura 2019 – 2023 estarà formada pel president, Álvaro Escorihuela Claramonte, regidor de Vila-real; la vicepresidenta serà Verónica Ferri Fayos, regidora de Canals; María Hortensia Micó Cano, regidora de L’Olleria, actuarà com a secretaria; la tresoreria ha estat assignada a Vicente Mahiques Margarit, alcalde de Barxeta i per últim, les vocalies seran per a Rosa Martínez Murillo, Tinent d’alcalde de L’Alcúdia; Maria Dolores Galiana Pérez, regidora d’Elx; Ferran Lloret Morell, regidor de Pedreguer; Rafael Mateu Mateu, alcalde d’Estivella; Carme Far Domenech, regidora de Parcent; Vicente Marrades Esparza, alcalde de Corbera i Raquel Caballero Pastor, regidora de Xàtiva.

En la pressa de possessió del càrrec, el nou president ha manifestat que “és un honor i una responsabilitat assumir aquest càrrec i més després d’una presidència com la que ha dut a terme Xelo Angulo. Espere estar a l’alçada de la responsabilitat”, ha manifestat Escorihuela. El nou president va destacar que és la primera vegada que el Fons compta amb un President de l’entitat d’un municipi de la província de Castelló i es va proposar com a objectiu el creixement de socis en les comarques del nord.

A més, el nou president del Fons i regidor de Vila-real, també ha volgut destacar la bona tasca feta per la seua predecesora i la seua Junta i la confiança de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch qui el va designar "per ser interlocutor amb el Fons fa quatre anys i gràcies a ell, hui puc assumir aquest càrrec", ha afegit Escorihuela, visiblemente emocionat.

Pujar