elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 200 demandants d’ocupació i de 25 empreses participen a la Fira de l’Ocupació 2022 de Xàtiva

Més de 200 demandants d’ocupació i de 25 empreses participen a la Fira de l’Ocupació 2022 de Xàtiva
  • La cita està organitzada per Cámara Valencia i ha comptat amb una conferència, tallers i entrevistes de treball de forma presencial

MÉS FOTOS
Més de 200 demandants d’ocupació i de 25 empreses participen a la Fira de l’Ocupació 2022 de Xàtiva - (foto 2)

La Casa de Cultura de Xàtiva ha acollit aquest dimecres la Fira d’Ocupació 2022 organitzada per Cámara Valencia, la qual ha estat inaugurada pel president de la Diputació de València Toni Gaspar, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i el president de Cámara Valencia José Vicente Morata.

«La Cámara es dedica a ajudar a les empreses però també a les persones a través de les pymes i a les persones demandants d‘ocupació a través de Garantia Juvenil o de la seua pròpia formació. Esteu davant d’un repte important i nosaltres volem ajudar-vos per a que la cerca de treball siga molt més fàcil», ha exposat el president de Cámara Valencia José Vicente Morata, qui ha agraït «a la Diputació de València el recolzament d’aquests programes i a l’Ajuntament per totes les accions d’ajuda al comerç que realitzen».

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha manifestat que «a nivell local i autonòmic la situació laboral està millorant com així ho manifesten les últimes dades referents a l’atur. Nosaltres des de les administracions hem de fer apostes decidides per l’ocupació. I eixes dades ens han de convidar a l’esperança perquè en el camí de la generació d’ocupació de qualitat estem tots, tant les persones demandants, com les empreses i les administracions públiques. Aquesta Fira de l’Ocupació és una magnífica oportunitat per trobar els perfils adequats».

Cerdà també ha fet referència a les dades d’ocupació a nivell local, i ha recordat que en els últims tres anys l’Ajuntament de Xàtiva ha contractat a través de diferents programes d’ocupació un total de 230 persones per a treballar durant un any, amb una inversió total de 2,2 milions d’euros.

Per últim, el president de la Diputació de València Toni Gaspar ha indicat que «la missió de les institucions, al cap i a la fi, és fer feliç a la gent a través del que fem, i  ho aconseguim gràcies a jornades com aquesta, que són molt útils com demostren les dades, ja que permeten a les empreses trobar treballadors i als demandats d’ocupació aconseguir feina».

Tallers i cerca activa

En la jornada de hui, que ha ocupat tot el matí, s’han desenvolupat una ponència i dos tallers amb l’objectiu d’ajudar a les persones sol·licitants d’ocupació en aspectes com ara la seua presentació en l’entrevista de treball o la preparació de currículums.

El conferenciant internacional, escriptor i expert en motivació i productivitat César Piqueras ha impartit la conferència «superactitut», a la qual han seguit un taller per a aprendre a parlar en públic i a fer la presentació personal a càrrec de Reme Egea (consultora, coach i formadora en empreses nacionals i multinacionals), i altre taller sobre «les soft skills del 2022 i el seu impacte en l’ocupabilitat» realitzat per Patricia Calabuig (consultora en desenvolupament organitzatiu, selecció i motivació de persones).

La Fira de l’ocupació 2022 organitzada a Xàtiva per Cámara Valencia ha comptat amb més de 200 persones demandants d’ocupació i amb més de 25 empreses que també han aprofitat per realitzar diferents entrevistes de treball de forma presencial.

Pujar